• DOLAR 34,29 %0.12
  • EURO 37,02 %-0.07
  • STERLIN 44,54 %-0.07
  • ALTIN 3.024,50 %1.08
  • BİST100 8.839 %2.13
  • BITCOIN 67.430 %-0.55
  • ETHERIUM 2.635 %-1.82
19°
6 saat önce EKONOMİ

Alanya Yenilikçi İş İnsanları Derneği (ALYİD) Başkanı Avni Erdoğan, Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde Alanya'nın ekonomik sorunlarını değerlendirdi. Erdoğan, inşaat sektöründe yaşanan krizin bitmesi için faiz oranlarının düşmesi gerektiğini vurguladı.

8 saat önce EĞİTİM

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne (ALKÜ) Erasmus+ KA122 proje hareketliliği kapsamında Romanya’dan gelen 5 kişilik bir heyet 30 saatlik işbaşı gözlem etkinliğine katıldıktan sonra sertifikalarını aldılar.

8 saat önce SİYASET

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin geleceğinde ‘terör’ün olmadığını belirterek “Cumhur İttifakı’nın açtığı tarihi fırsat penceresi kişisel hesaplara kurban edilmemeli” dedi.

10 saat önce GÜNDEM

Büyükşehir Yasası öncesinde Kargıcak Belediyesi tarafından 2004 yılında açılan ancak 2009 yılı itibariyle unutulmaya yüz tutan Bordür/Parke Üretim Tesisi, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in talimatıyla yeniden hizmete kazandırılıyor.

10 saat önce SAĞLIK

Dil ve konuşma bozukluklarının çocukların hem sosyal hem de akademik gelişimlerini doğrudan etkileyebildiğini dile getiren Dil ve Konuşma Terapisti Hazel Ezgi Dündar, “Sosyal olarak, bu çocuklar kendilerini doğru ve anlaşılır bir şekilde ifade edemedikleri için akranlarıyla iletişim kurmakta zorluk yaşayabilirler. Örneğin, anlaşılırlığı düşük olan, kekemelik veya ses bozukluğu olan bir çocuk, sınıf içinde konuşmaktan çekinebilir.” dedi.

10 saat önce GÜNDEM

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, yerel odalarla düzenlediği istişare toplantısında, şehrin ticari gelişimi için işbirliğinin önemini vurguladı. Gelecek için çözüm önerileri masaya yatırıldı.

11 saat önce SPOR

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında oynanacak Corendon Alanyaspor - Onvo Antalyaspor maçında, Alanya Kaymakamlığı tarafından deplasman taraftarının stada girişi yasaklandı. Taraftarlar arasındaki gerilim ve geçmişteki olaylar bu karara sebep oldu.

12 saat önce GÜNDEM

Türkiye genelindeki araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesi süreci başladı. Bu uygulama ile istasyonların daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet vermesi hedefleniyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bununla ilgili sürecin başladığını duyurdu.

14 saat önce ASAYİŞ

Alanya'da jandarma ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde toplam 2 bin 932 araç kontrol edildi. Denetim sonucunda 193 araca cezai işlem uygulanırken 41 araç ise trafikten men edildi.

14 saat önce SPOR

Alanya’da 33 yıldır düzenlenen Uluslararası Triatlon Yarışması 27 Ekim'de ‘Nerede Kalmıştık’ mottosuyla gerçekleştirilecek. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, triatlon sporunu halka sevdirmek adına uzun yıllar sonra yeniden Halk Triatlonu yapılacağını söyledi.