GÜNDEM

Kurum’dan açıklama! “İklim Kanunu hazırlıkları tamamlanmak üzere”

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum, “Yüce Meclis’imizin açılmasıyla önümüzdeki 100 yılı şekillendirecek bir çerçeveye sahip olacak İklim Kanunu’nu Çevre Komisyonumuzda görüştükten hemen sonra Meclis’imizin onayına sunacağız.” dedi.

Abone Ol

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İklim Kanunu hazırlıklarında sona gelindiğini belirtti.

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında en büyük hazırlıklarının İklim Kanunu olduğunun altını çizen Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu:

Ulusal çevre strateji ve politikalarımız doğrultusunda çevrenin ve yeşil alanların geliştirilmesine, iklim değişikliğine karşı mücadele çalışmalarına ve döngüsel ekonomiye geçişe komisyon çalışmalarımızla katkı sağlayacağız. 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimizin gerçekleşmesi için 28. Yasama döneminde de büyük bir hassasiyet, özveri ve azimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Dün olduğu gibi bugün de hiçbir insanımızı ve hiçbir doğa canlısını geride bırakmayacağız. Kazanan doğamız, başaran ülkemiz, sevinen insanımız olacak.”

Özellikle son yıllarda iklim krizine bağlı olarak yaşanan küresel ısınma, ekolojik istikrarsızlık, biyolojik çeşitliliğin azalması ve çevre kirliliği gibi küresel sorunların tüm insanlığın yüzleşmesi gereken bir noktaya ulaştığını aktaran Kurum, şöyle konuştu:


Dünyanın kritik bir eşikten geçtiğini ve bu kritik eşiğin küresel ısınmayı 1.5 derece sınırında tutmak olduğunu dile getiren Kurum, bu hedefe ulaşmak için küresel emisyonların 2030 yılında yüzde 45 azaltılması 2050 yılında ise net sıfıra ulaşması gerektiğini vurguladı.

Kurum, iklim değişikliği sonuçlarının artık sadece çevre, jeofizik ve ekolojinin konusu değil aynı zamanda ekonomi, maliye ve sosyal politikaların da konusu haline geldiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: