TURİZM

TUİ'den flaş karar! Uçuşlar 27 Haziran'a ertelendi

TUI İngiltere, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 9 ülkeye dönük tatilleri, süregelen belirsizlik nedeniyle 27 Haziran'a kadar iptal ettiğini açıkladı. İptallerin 27 Haziran'a ertelendiği diğer 8 destinasyon ise Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Kosta Rika, Mısır, Yeşil Burun Adaları, Fas, Tunus ve Bulgaristan olarak açıklandı.

Abone Ol

Neden 27 Haziran?

Bilindiği üzere İngiltere, zorunlu olmayan uluslararası seyahatler için 'trafik lambası' sistemine geçmişti. Söz konusu liste, 3 haftada bir gözden geçirilecek ve vaka durumuna göre ülkeler kategori değiştirecek.

Bu kapsamda İngiltere, seyahat listelerini ilk olarak 7 Haziran'da güncelleyecek. Bir sonraki güncelleme ise 27 Haziran'da yapılacak.

TUI'nin belirlediği tarih, Türkiye'nin 7 Haziran'da sarı listeye, 27 Haziran'da ise yeşil listeye gireceğine ilişkin beklenti içinde olduğunu gösteriyor.Bu tarih aynı zamanda, halihazırda sarı listede olan İspanya ve Yunanistan'a operasyon yapan TUI'nin, sarı listeye girse bile Türkiye'ye turist getirmeyeceği şeklinde yorumlanıyor.