Alanya Nebahat Şifa Anadolu İmam Hatip Lisesi güze bir projeye imza attı. Çağın getirdiği sorumluluklara uygun hareket etmeliyiz diyen okul yöneticileri bir stüdyo kurarak pandemi sürecinde ayrı kaldıkları öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik program yapmaya başladılar.

Müdür Yardımcısı Ömer Alican’ın program sunucusu olduğu yayının konuğu ise Okul Müdürü Nuri Çakan oldu. ‘Bayrak düştüğü yerden kalkar’ parolası ile programa başlayan Müdür Çakan, “Çünkü toplumsal düzenin ve ahlaki kalitenin istenilen düzeyde olmasının birinci basamağı evlerimizdir. Evlerimizdeki bilincin artması tüm toplumumuzun kalitesini arttıracağı gerçektir.” diyerek programın amacını da özetledi.

Konuyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Çakan, “Yavrularımızı geleceğimiz bilip, onların hayata en güzel hazırlanmasını sağlamak üzere zaman mefhumu gözetmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öğrencilerimizin geleceğini ilmek ilmek dokumak için yaptığımız akademik ve sosyal faaliyetlere azami derecede önem veriyoruz. Bütün bunlardan dolayı okulumuza stüdyo kurduk. Stüdyomuzda belirli periyotlarla programlar yapmaya başladık. Pandemi sürecinde de özellikle evlerimizin önem kazanması, evlerde öğrencilerimizin daha fazla vakit geçirmesinden dolayı “Son Kale: Evlerimiz” programı yaptık.” ifadelerini kullandı.

Elli dakikalık programımızın tekrarını izlemek için https://youtu.be/7hb4Ai3B8nQ adresini tıklayabilirsiniz.