Haliliye Bağlarbaşı İlkokulu’ndan İnci Ayrancıoğlu ve İspanya Madrid’deki Ceıp Cıudad De Cordoba okulundan Jose Luis Segovia Sanchez’in kurucusu olduğu Alfabenin Gizemi (The Mystery Of The Alphabet) adlı eTwinning projesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini aynı projede bir araya getirdi. Öğrenci yaş grubunun farklılaşması ve farklı branşlardan öğretmenlerin aynı projede çalışması projeye ilginç bir hava kattı.

Projeye Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi’nden Füsun Yeni, Şanlıurfa'dan İnci Ayrancıoğlu ve Burak Başer, Madrid'den Jose Luis Segovia Sanchez, Ordu’dan Ömer Uslu ve Emel Ata Bakal, Çankırı’dan Zeynep İnan, Hatay’dan Kadriye Koca, Mersin’den Elif Şahika Uzbozağaç öğretmenlerin ortak çalışmalarıyla yürütüldü.

ALFABENİN GİZEMİ PROJESİ NEDİR?

Proje kapsamında çocuklardan ilgilendikleri bir konuya göre çeşitli semboller tasarlamaları, tasarladıkları sembollerden alfabelerini oluşturmaları ve bu alfabeler ile çözülmesi gereken kodları belirlemeleri beklendi. Bu kapsamda yapılan proje Ekim ayında başlayıp Şubat ayında bitirildi. Ortaya çıkan 80 farklı alfabe ile çeşitli ürünler ve etkinlikler yapıldı. Proje ekibi, proje ürünleriyle dikkat çekmek için hazırladıkları bazı gizemli mesajları paylaştılar. Hazırlanan mesajlar, proje sürecinde tasarlanan alfabelerden en az bir karakter kullanılarak oluşturuldu.

Açıklamadan önce, ürünlere yazılan yazılar tüm proje ekibinin slogan çalışması yaparak oluşturduğu Dünya’ya mesajlarını içerdi

Seramik tabletlerde;

“KENDİNE BAK! VARLIĞIN DÜNYAYA TEHDİT OLMASIN!

LOOK AT YOURSELF! DO NOT THREATEN YOUR EXISTENCE TO THE WITH WORLD!”

Dijital afişte;

“İZLEMEKTEN SIKILMADINIZ MI? NE ZAMAN DÜĞMEYE BASACAKSINIZ?

TIRED OF WATCHING? WHEN WILL YOU PRESS THE BUTTON?” yazmaktadır.

Projenin Web Sitesi: https://alfabeningizemi.blogspot.com/