Alanya Belediye Meclisi’nin İYİ Partili Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“GENÇLİĞE HİTABE OKUL DUVARLARINI SÜSLESİN DİYE YAZILMADI.

  Ülkemiz maalesef demokrasi adı altında keyfiyetle yönetiliyor.

Sayın Erdoğan'ın vaktiyle AK Parti'den milletvekili aday adayı olan bir ismi Boğaziçi Üniversitesine üniversitenin akademik kadroları ve öğrencileri tarafından istenmediği halde atamasıyla başlayan ve memleketin asıl gündemi olan ekonomik konuları saklamak için iktidar tarafından ustaca istismar edilen öğrenci olayları da aslında bu keyfi yönetimin sonucudur.

Resim de ise AK Parti'nin üniversitelere bakış açısını görmek mümkün olabilir.

AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Numan Kurtulmuş Gaziantep Üniversitesi'ne yaptığı ziyarette rektörlük makamına oturmuş rektör bey ise ayakta izahat veriyor.

 Keyfiyete anti demokratik uygulamalara karşı koymak Atatürk'ün bu memleketi emanet ettiği gençlerin görevidir. Gençliğe Hitabe okul duvarlarını süslesin diye yazılmamıştır.

O gençlerin tertemiz protestolarını kirletmek için araya sızan provokatörleri ayıklayıp yargıya götürmekte devletimizin görevidir. Boğaziçili gençler bu memleketin altın çocukları, aydınlık geleceğinin köşe taşlarıdır. Başınızı eğmeyin gençler.”