SİYASET

DEVA Partisi 'Millet Bahçesi'ni Sordu

DEVA Partisi Alanya İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çakan, Alanya'ya yapılması planlanan Millet Bahçesi ile ilgili bazı soruları gündeme taşıdı

Abone Ol

Başkan Çakan, açıklamasında şu ifadeleri kulandı:

"Yerel yönetimlerde açıklık politikaları bireylerin bilgi edinme hakkından geçer. Bir başka deyişle açıklık; birinci derecede saydamlık, bireylerin yönetimde olup bitenleri görmeleri anlamına gelir ki; bu ilke aslında hukuk devletinin ve yeni kamu yönetiminin temel felsefesi içindedir. Bu ilke ışığında, Alanya Karayolları arazisinin taşınması hakkında;

1-  AK Parti yönetimi tarafından Millet Bahçesi olarak  planlanan mevcut karayolları arazisi kaç dönümdür?

2- Mevcut arazinin karşılığında Karayollarının  istediği arazi kaç dönümdür?

3- Karayollarına devredilmesi düşünülen arazi için hangi bölgeler düşünülmüş ve Mahmutlar bölgesinin seçilme kriterleri nelerdir? Mahmutlar tek alternatif midir?

4- Karayollarına belediye tarafından devredilecek arazi karşılığında yerel halk herhangi bir hak ve hizmet kaybına uğrayacak mıdır?

 Yukarıdaki sorular, açıklık ilkesi doğrultusunda kamuoyu tarafından merak edilen sorular olup; Alanya Belediyesi ve AK Parti yönetimince, sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi açısından kamuoyu ile paylaşmalarını talep ediyoruz. Ayrıca sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna açıkça bildiririz."