Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 1 Temmuz Denizcilik ve  Kabotaj Bayramı’nı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Türkiye’nin karasuları ve limanları arasında deniz taşımacılığı haklarını yabancıların kontrolünden kurtararak, bu hakları yalnızca Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu'nun 95. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, 1 Temmuz 2021 Perşembe günü Gazipaşa Limanı’nda saat 17.30’da kutlamaların başlayacağının bilgisini verdi. Açılış töreniyle başlayacak olan kutlamalar, En hızlı balıkçı teknesi yarışması, Yağlı direk bayrak kapma yarışması, Kano yarışması, Yüzme yarışması, Su üzerinde dengede durma yarışması ve Su altında nefes tutma yarışmasıyla devam edecek. İsteyen herkesin katılabileceği yarışmaların başvuruları, organizasyon alanında yapılacak. Yarışmaların sonunda, dereceye girenlere ödül verilecek.

‘‘Gazipaşa Limanı’nda yapacağımız bayram kutlamalarına herkesi bekliyorum.’’

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamalarıyla ilgili konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ‘‘ Bu sene, 1 Temmuz 1926′da yürürlüğe giren ve Türk Denizciliği açısından; ulaşımdan, taşımacılığa, turizmden, balıkçılığa büyük bir önem taşıyan Kabotaj kanunun 95. yılını kutlayacağız. Kabotaj Yasası’na göre, Türkiye kıyılarında ve ülkemiz limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri yerine getirilmektedir. Bu yasa doğrultusunda, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, denizciliğimizin geliştirilmesi ve daha iyi seviyeye taşınması hedeflenmektedir. Denizcilikte istediğimiz seviyelere ulaşmak temennisiyle, tüm denizcilik camiasının ve halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı şimdiden kutluyor, 1 Temmuz Perşembe Günü 17.30’da, Gazipaşa Limanı’nda yapacağımız bayram kutlamalarına herkesi bekliyorum.’’ dedi.

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, yarışmaların başvurularının organizasyon alanında yapılacağının ve yediden yetmişe herkesin katılımcı veya izleyici olarak yarışmalara katılabileceğinin bilgisini verdi.

Kocagöz'ün Tutukluğuna İlişkin İkinci İtiraz Da Reddedildi Kocagöz'ün Tutukluğuna İlişkin İkinci İtiraz Da Reddedildi