Akdeniz ikliminde nerdeyse hiç masraf etmeden yetiştirilen keçiboynuzu tüketiciye çok para kazandırıyor. Son yıllarda tüketim açısıdan rağbet gösterilmediği düşünülen keçiboynuzunu ise sanıldığı gibi az değil çok fazla tüketilen yiyeceklerin başında geliyor. Kilosun 50 liradan başlayan ürünün bazı yerlerde kilosu 70 liraya kadar çıkıyor. Suyu az tüketmesi ve bakımı kolay olması nedeniyle çiftçiler tarafından tercih edilen bu ürünü yetiştirenler ise paraya para demiyor. Uzmanlar keçiboynuzu meyvesinin sağlık açısından da faydalı olduğunun altını çiziyor. Keçiboynuzu yetiştirenler muz ve avokado yetiştirenler ile kazanç konusunda nerdeyse yarışıyor. 

Oğlunun Ölümünün Ardından Dedesinden Kalma Arıcılık Mesleğiyle Hayata Tutundu Oğlunun Ölümünün Ardından Dedesinden Kalma Arıcılık Mesleğiyle Hayata Tutundu

"YEVMİYESİ BİN TL'DEN ÇALIŞACAK İŞÇİ BULAMIYORUZ"

Yedigunhaber.com'un oldukça ses getiren haberi sonrası Uğur Yavuz, çalışacak personel bulamamaktan dert yandı. Yavuz, " Keçiboynuzunu toplayacak işçi bulamıyoruz. Yeni nesil çalışmak istemiyor. Ne yapacağız?".  Hep yaşı büyük teyzelerimiz çalışıyor. Sağolsun onlarda olmasa zaten halimiz kötü." diyerek isyan etti.  Hem üreticiye hem de toplayıcıya hatrı sayılır para kazandıran keçiboynuzu işçiliğinin günlük yevmiyesi 600 ile 1000 TL arasında değişiyor. Buna rağmen çalışacak adam neredeyse hiç yok. 

"KOOPERATİFLEŞME İSTİYORUZ"

'Kooperatifleşme istiyoruz, hal istemiyoruz' diyen Yavuz,  "Üreticinin haklarının savunulduğu, işçinin haklarının savunulduğu bir sistem istiyoruz. Bu sistem halka da hizmet etsin. Türkiye’nin her köşesine bu topraklarımızın ürünleri uygun, ekonomik şartlarda fiyatlansın. Herkes yesin istiyoruz ama gel gör ki ülkemizin  tüccar ve hal işletme sahipleri bizden 3 liraya 5 liraya aldıkları ürünü yalanla dolanla  İstanbul’daki halka ne paralara satarak para kazandıklarını düşünüyorlar." dedi. 
 

Editör: Can KISA