Belgrad Turizm Fuarı’nda Alanya Rüzgarı Belgrad Turizm Fuarı’nda Alanya Rüzgarı

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren turizm camiası şimdi de Google’ın yaptığı hataya tepki gösteriyor. Bir çok ülkenin Türkiye’ye charter uçuşlarını yasak olması nedeniyle turizmciler, Antalya ve Alanya’ya ülkelerinden bireysel olarak tatile gelen yabancılar sayesinde ayakta durmaya çalışıyor.  Uçuşların bireysel olarak devam etmesine karşılık Google bu konuda büyük bir yanlışa imza atmış durumda

KALICI OLARAK KAPATILDI

Google aramalarında Antalya Havalimanı yazınca her dilde kalıcı olarak kapatıldı görünüyor. Dünyanın her yerinden uçuşların yapılabildiği Antalya Havalimanı’nın kapalı olarak görünmesi, bir çok tatilciyi geri döndürüyor. Alanya GZP Havalimanın açık olarak göründüğü Google’da Antalya için neden böyle bir şey yapıldığı ise bilinmiyor.

TURİZMCİLER TEPKİLİ

Google’ın bu bilgisine Alanya’daki turizmcilerden de tepki geldi. Bir çok turizmci, “Bireysel olarak tatile gelen turistler şu anda adeta turizmin tek kaynağı. Ancak bir yabancı Antalya Havalimanı’nı Google’da aratsa ‘kalıcı olarak kapatıldı’ ibaresi ile karşı karşıya kalıyor. Doğal olarak burayı tercih etmiyorlar. Google bu hatayı bir an önce düzeltmeli.” dediler.