Yaz sezonunun açılması için geri sayım sürerken, erken rezervasyonda tarihi bir patlama yaşanıyor.

Bakanlık Verileri Açıkladı! Yılın İlk Çeyreğinde Nereden Kaç Turist Geldi? Bakanlık Verileri Açıkladı! Yılın İlk Çeyreğinde Nereden Kaç Turist Geldi?

Sabah’tan Murathan Yıldırım’ın haberine göre, erken rezervasyondaki patlamanın, tüm sektör paydaşlarının yüzünü güldürdüğünü dile getiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, "Hem bölgemiz hem de Türk turizmi, son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Bu sene çıta biraz daha yükselecek gibi görünüyor. Tarihimizin en iyi erken rezervasyon dönemini geçiriyoruz. Yurt içi pazardan da inanılmaz bir rezervasyon akışı var. Muhteşem bir sezon bizi bekliyor. Beklentimiz hayli yüksek. Bugünkü yoğun talebe baktığımızda, birçok destinasyonda tam doluluk ile sezonun kapanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

“Yılın sürprizi Polonyalı turist"

Erken rezervasyon işlemini en erken yaptıran kesimin İngilizler olduğunu aktaran Kavaloğlu, "İngilizlerin ardından en büyük ilgiyi Almanlar ve Ruslar gösteriyor. Bu senenin sürpriz ülkesi ise Polonya olacak. Geçen sene 1 milyona yakın Polonyalı turisti misafir etmiştik. Bu sene sayının 1 milyon 250 bini geçmesini öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Turizm Güncel