Koronavirüs salgınındaki yüksek vakalar nedeniyle Türkiye’ye dönük uçuşları 1 Haziran’a durduran Rusya’ya dönük ziyaret bugün gerçekleşiyor.

İbrahim Kalın da gidiyor           

Antalya'da Ramazan Bayramı Bereketi: "Otellerde Doluluk Yüzde 95'i Bulacak" Antalya'da Ramazan Bayramı Bereketi: "Otellerde Doluluk Yüzde 95'i Bulacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile birlikte bugün Moskova’ya gideceği öğrenildi. Daha önce çıkan haberlerde, Ziyarete Turizm, Sağlık ve Dışişleri bakanlarının katılacağı belirtilmişti. Ziyarette, Türkiye’nin aldığı Covid-19 önlemleri Rusya tarafında anlatılacak.

Sektör uzmanları, büyük bir aksilik çıkmazsa, Türkiye’ye uçuşların 1 Haziran’da yeniden başlayacağını, bu konuda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Salı günü belli olacak

Yapılan diğer değerlendirmelerde de, Rusya’nın uçuş yasağını Ukrayna’daki gerilimden dolayı getirdiği, bölgedeki gerilimin düşmesinden dolayı da bu sefer Rusya tarafının gerçekten de vaka sayılarına bakacağı ifade ediliyor. Uçuşların başlayıp başlamayacağının Salı günü belli olması bekleniyor.