Alanya’da zabıta teşkilatının 197’nci kuruluş yıl dönümü kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Belediye Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal, siyasiler, STK temsilcileri ve zabıta teşkilatı mensupları katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan törende konuşan Zabıta Müdürü Uzunsakal, zabıtanın 1826 yılında kurulduğunu söyledi.

Image

Alanya’da 2024’ün İlk Çöp Kategorize Çalışması Yapıldı Alanya’da 2024’ün İlk Çöp Kategorize Çalışması Yapıldı

Uzunsakal, “Bu yıl cumhuriyetin ve milli mücadelenin 100’üncü yılında zabıta teşkilatının kuruluş kutlamaları bizler için anlamlı ve gurur verici. Yerel yönetimlerin, belde halkına yaşanılabilir, mutlu ve esenlik dolu bir ortam sağlayabilmeleri bakımından belediye zabıta teşkilatının jeopolitik ve bir o kadar da kritik bir görevi vardır. Bu bağlamda belediyeler yerel yönetimin en önemli yapı taşı konumundadır. Türkiye’de kolluk kuvvetleri toplum genelinde asayişin temininde ve huzurun sağlanmasında vazgeçilmez bir unsur. Günümüzde şehir yaşamı ve belediyeler denince akla ilk gelen kolluk kuvvetlerinin başında belediye zabıtası geliyor.

Belediye zabıtasının en önemli özelliklerinden birisi yerelde ve metropollerde yaşayan vatandaşların günlük yaşamlarını huzur, güven ve esenlik ve belli bir düzey içinde sürdürecekleri ortamları sağlamaktır. Belediyemizin yasalar ve tüzüklerle belirlenmiş, ilçemizin düzenini koruyup devam ettirmeye ve halkımızın sağlık, huzur ve esenliğin sağlamaya yönelik birçok görevi vardır. Yakın geçmişte yaşanan ve bütün dünyayı etkileyen Kovid salgını sürecinde, hemen arkasından yaşadığımız yangın felaketlerinde ve bu yıl içerisinde yaşadığımız deprem felaketlerinde zabıta teşkilatımız en ön saflarda görev almış ve saat mefhumu gözetmeksizin 7/24 görevinin başında oldu ve olmaya devam edecek. Belediyemizin tabiri caizse aynası olarak görülen zabıta teşkilatı kolluk kuvveti olarak Alanya halkının esenlik ve huzurunu sağlamakla yükümlü. Bu önemli görevi icra ederken maddi, manevi bizlerden desteğini esirgemeyen Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve Başkan Yücel’e teşekkür ederim. Sahada görevimiz esnasında yaşadığımız zorluklarda yardıma ihtiyaç duyduğumuz anlarda hep yanımızda olan İlçe Emniyet Müdürü’ne, İlçe Jandarma Komutanı’na, Sahil Güvenlik Bot Komutanı’na, ayrıca gece gündüz demeden 7/24 mesai yapan kıymetli mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Editör: Can KISA