Antalya Büyükşehir Belediye Meclis toplantısının hemen ardından düzenlenen ASAT Genel Kurulu’nda CHP ve İYİ Parti koltuklarının boş olması kafalarda soru işareti bıraktı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 10 dakika sonra başlaması planlanan ASAT Genel Kurulu da yapılamadı.

Konu ile ilgili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şu ifadeleri kullandı;

“Değerli arkadaşlar bugün Antalya Büyükşehir Belediye Meclis’imizin birinci oturumunun hemen arkasından 10 dakika içerisinde ASAT Genel Kurulu’nun yapılacağı ilan edilmişti. 45 dakika geç kalan Büyükşehir Belediye Başkanı, burada şahsıma ve Korkuteli Belediye Başkanımıza “Senden izin mi alıcam?” gibi “Sana mı sorucam ne zaman geleceğimi?” gibi nobran, nadan, tepeden bakan bir yaklaşımı son derece yanlış olmuştur. 13 yıl boyunca farklı belediye başkanlarıyla çalıştık. Burada iktidarı da gördük, muhalefeti de gördük. Ama bu saygısızlığı hiç görmemiştik. Yani böyle bir tiyatronun içerisinde bulunmak bizi bugün çok üzdü. Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı olarak şahsıma ve Korkuteli Belediye Başkanımıza bugün Muhittin Bey’in fütursuzca cümlelerinden dolayı da çok ciddi manada esef duyduğumu burada ifade etmek istiyorum.”

Muhittin Böcek’e bir tepki de AK Parti İl Başkanı’ndan geldi

Bakan Tunç’tan DEM Parti Açıklaması! ‘’Desteğe Devam Ederse Kapatılabilir’’ Bakan Tunç’tan DEM Parti Açıklaması! ‘’Desteğe Devam Ederse Kapatılabilir’’

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden şu mesajı yayımladı;

“Sayın Böcek beceremiyorsanız o koltuğu meşgul etmeyin.

Meclis oturumunda çaresiz kalan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in dakikalarca beklettiği Cumhur İttifakı belediye başkanları ve Meclis üyelerine karşı tutum ve saygısız tavırlarını esefle kınıyorum. Çok yazık!”