Turnuvaya katılmak üzere gelen Afgan golfçüler yaklaşık 10 gündür Türkiye’de bulunuyor. Bulundukları süre içerisinde golfçülere Golf Mad Türkiye direktörü Bekir Kara tarafından golf eğitimi verildi. Şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Golf Mad Türkiye direktörü Bekir Kara, “Kardeşlerimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Çok uzun mesafeden geldiler. Tüm oyuncularla birlikte onları aynı sahada görmek çok gurur verici. Umarım ilerleyen sürede yine gelirler. Afganistan da golf çok yeni. Bizler özel davet ettik kendilerini. Bölgemizde sahalarımız çok güzel. Buraya geliş amaçları bizlerin davet etmesi ve Afganistan milli takım kampıydı. Eğitim ve ekipman anlamında her konuda yardımcı oluyoruz.” dedi.
Afganistan Golf Federasyonu Genel Sekreteri İmran Ali, “ Bizi buraya davet eden Türk hükümetine sonsuz teşekkür ederiz. Sahalar ve bölge çok güzel. Oyuncularımız turnuvaya katıldı ve çok memnun olduk. Türkiye’deki bu tür turnuvalara katılmak istiyoruz. Türkiye ile dostluk ilişkilerimiz daha da gelişecek. Ülkemizde 2 tane golf sahası var. Kabil ve Bambey’de. Türkiye’deki gibi yem yeşil çimlere sahip değiliz. Afganistan’da golfün gelişmesi için Türkiye’den destek bekliyoruz.”