Süper Lig’de 13. hafta mücadeleleri başladı. Temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor 20 Aralık (Yarın) Denizli Atatürk Stadyumu’nda Yukatel Denizlispor ile karşı karşıya gelecek. Saat 16.00’da başlayacak olan mücadele BeİN SPORTS 1’den naklen yayınlanacak.

HAKEM ARSLANBOĞA

Yukatel Denizlispor-Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasına Eskişehir Bölgesi Üst Klasman Hakemi Suat Arslanboğa atandı. Arslanboğa’nın yardımcılıklarını; Yusuf Bozdağan ve Kamil Çetin yapacak. Mücadelenin 4’üncü hakeminin ise Emre Kargın olacağı duyuruldu.

2 KEZ KAYBETTİK

Hakem Suat Arslanboğa yönetiminde Süper Lig’de 5 maça çıkan turuncu yeşilli ekip, bu maçlarda 2 galibiyet, 2 mağlubiyet,1 de beraberlik elde etti.

Aytemiz Alanyaspor 1-0 Fenerbahçe
Trabzonspor 0-2 Aytemiz Alanyaspor
Aytemiz Alanyaspor 0-0 Kasımpaşa
Aytemiz Alanyaspor 1-3 Kasımpaşa
Adanaspor 3-2 Aytemiz Alanyaspor

MUHTEMEL 11’LER

Aytemiz Alanyaspor’da kırmızı kart cezalısı Babacar ve sakatlıkları süren Ufuk Ceylan, Ahmet Gülay ve Ceyhun Gülselam bu maçta forma giyemeyecek isimler…

Denizlispor’da da orta alanın önemli ismi Bakalorz sarı kart cezası nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları süren Sakıp Aytaç, Özgür Çek ve Dossevi’nin de maçta forma giymesi zor.

İki takımın maça şu 11’lerle çıkması bekleniyor:

Aytemiz Alanyaspor: Marafona – Juanfran – Tzavellas – Moubandje – Salih – Siopis – Efecan – Bakasetas – Davidson – Bareiro

Yukatel Denizlispor: Cenk – Bergdich – Mustafa Yumlu – Fabiano – Özer – Murawski – Varela – Sacko – Recep Niyaz – Sagal - Rodallega

MAÇIN ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLERİ

Denizlispor, Süper Lig tarihinde Alanyaspor'a rakip olduğu iki maça da geçen sezon çıktı ve iki karşılaşmadan da mağlup ayrıldı (Denizlispor 1-5 Alanyaspor & Alanyaspor 1-0 Denizlispor).

Denizlispor'a rakip olduğu son üç lig maçını kazanan Alanyaspor (Süper Lig & 1. Lig), bu karşılaşmalarda toplam 12 gol attı (ortalama 4 gol).

Evinde oynadığı son altı Süper Lig maçında galibiyet alamayan Denizlispor (2B 4M), bu karşılaşmaların beşinde fileleri havalandıramadı (toplam 2 gol).

Deplasmanda oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Alanyaspor (1-2 vs Gençlerbirliği & 0-1 vs Göztepe), daha uzun bir seriyi en son Ekim-Kasım 2018 arasında yaşadı (4 maç).

Alanyaspor bu sezon Süper Lig'de ilk golü attığı dokuz karşılaşmanın hiçbirini kaybetmedi (7G 2B); Denizlispor ise açılış golünü yediği sekiz karşılaşmadan sadece bir puan çıkarabildi (1B 7M).

Bu sezon Süper Lig karşılaşmalarının son 15 dakikalarında en fazla gol atan takım Alanyaspor (8); aynı zamanda diliminde en az gol yiyen iki ekipten biri ise Denizlispor (1; Yeni Malatyaspor ile eşit).

Denizlispor forveti Hugo Rodallega'nın Süper Lig kariyerinde gol atamadığı takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi Alanyaspor (7 maç). Bu karşılaşmalarda toplam 538 dakika sahada kalan Kolombiyali forvet, çektiği 22 şutun hiçbirinde fileleri bulamadı.

Angelo Sagal'ın bu sezon Süper Lig'de yaptığı iki asist de duran top organizasyonlarından geldi (1 korner & 1 frikik). Denizlispor formasıyla en fazla şut pası veren oyuncu konumundaki Şilili oyuncu (24), bu pasların 10'unu duran toplar sonucunda kaydetti.

Geçen sezondan bu yana Süper Lig'de en fazla gol atan merkez orta saha oyuncusu, Alanyaspor forması giyen Anastasios Bakasetas (14 gol).

Alanyaspor'un Süper Lig'de attığı son sekiz golün beşinde Anastasios Bakasetas'ın doğrudan katkısı var (3 gol & 2 asist).