Çağdaş Atan’la yolların ayrılmasının ardından Aytemiz Alanyaspor’un teknik direktörlük görevine Kenan Koçak getirildi.

5 Ocak 1981 doğumlu Kenan Koçak, Kayseri’de dünyaya geldi. Ailesinin Almanya’ya taşınması sonrası kardeşi Erhan Koçak ile birlikte futbola başladılar. 2000 yılında Mannheim takımının alt yapısında futbola başlayan Kenan Koçak, kısa süre sonra A takıma yükselme başarısı gösterdi. Almanya’nın alt liglerinde birçok takımda forma giyen Koçak, kendisinden beklenen patlamayı yapamayarak üst liglere yükselemedi.

Daha sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Koçak, VfR Mannheim, Waldh. Mannheim takımlarının ardından Bundesliga 2’de mücadele eden Sandhausen’in başına geçti. Alt liglerde gösterdiği başarılı teknik direktörlüğü ile Bundesliga 2’ye yükselen Koçak, 2 yıl takımı ile başarılı sonuçlar aldı. Sandhausen ile olan 3. yılında ise ligin başlaması ile 9 maçta 6 yenilgi alınca takımdan ayrıldı. Sandhausen ile ilk yılında 10. ikinci yılında ise 11. sırada ligi bitiren Koçak’ın ayrılmasının ardından Sandhausen ligi 15. sırada bitirebildi ve sadece 3 puanla kümede kalmayı başardı.

Sandhausen’deki performansı beğenilen Koçak, Almanya’nın daha köklü bir kulübü olan Hannover 96 ile anlaştı. 2. lige yeni düşen ve kötü sonuçlar alan Hannover’ı 13. sıradayken devralan Koçak, takımı ile inişli çıkışlı bir grafik sergiledi ve ligi 7. sırada tamamladı. 2020-2021 yılına da Hannover ile başlayan Koçak, ligi 13. sırada tamamladı ve sezon sonu takım ile yollarını ayırdı.

UEFA Pro Lisansı bulunan Koçak, takımlarında genellikle 4-3-1-2 ve 4-2-3-1 dizilişini tercih ediyor.

Alanyaspor'dan Flaş Açıklama! "TFF Seçimleri 18 Temmuzda Yapılmalı" Alanyaspor'dan Flaş Açıklama! "TFF Seçimleri 18 Temmuzda Yapılmalı"