Aytemiz Alanyaspor, ara transfer dönemi çalışmalarını iç transfer de üç oyuncunun sözleşmesini uzatarak devam etti. Turuncu yeşilli takım da kaptan Efecan Karaca ile Tayfur Bİngöl'ün sözleşmeleri 2025, kalewci Serkan Kırıntılı'nın sözleşmesi ise 2024 yılına kadar uzatıldı.

Üç oyuncunun sözleşme yenilemesi için Cengiz Aydoğan Kulüp Tesisleri'nde imza töreni düzenlendi. Alanyaspor başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Bugün Aytemiz Alanyaspor için güzel bir gün. Alanyaspor'un üç evladı sözleşme uzatıyor. İmza töreninde birlikteyiz.

Takım kaptanı Efecan Karaca zaten 9 yıldır burada, Tayfur Bingöl şampiyon olduğumuz zamandan beri bu kulübe hizmetleri olan bir kardeşimiz. O da yuvasına döndü. Onun da sözleşmesini uzatıyoruz. Serkan Kırıntılı kardeşim geçte olsa aramıza katıldı ve Alanyaspor'un evladı konumuna girdi. O da burada huzurlu mutlu bizde kendisinden son derece memnunuz. Bu üç kardeşimizin sözleşmelerini uzatıyoruz. Hem Aytemiz Alanyaspor'umuz için hem futbolcularımız için hayırlı uğurlu olsun. " dedi.

TFF’den Hakemler İçin Radikal Karar! Kulüplerin Tamamından Onay Alındı TFF’den Hakemler İçin Radikal Karar! Kulüplerin Tamamından Onay Alındı

'SORUN BİZDEN KAYNAKLANMADI'

Efecan'ın Fenerbahçe'ye transferinin son anda olumlu sonuçlanmamasını konusunda açıklamada bulunan başkan Çavuşoğlu, "Belki soracaksınız ama ben size söyleyeyim. Efecan'ın Fenerbahçe'ye transferi söz konusuydu. Bizim açımızdan Alanyaspor kulübü açısında hiç bir sorun olmadığını sadece söylemek isterim. Anlaşılmıştı ama sonradan olmadı. Bizden kaynaklanan hiç bir sorun yok. Bunu belirtmek isterim." dedi.

'SAHAYA ÜÇ PUAN İÇİN ÇIKACAĞIZ'

Bir gazetecinin sosyal medyada Alanyaspor'un Galatasaray'a gol yağmuruna tutacağı ve hezimete uğratacağı yönende yoğun şekilde paylaşımları sorması üzerine Hasan Çavuşoğlu:

"Sosyal medyada yazılanlar normaldir ama biz bunların peşinde değiliz. Bu mücadele yeşil sahada yapılacaktır. Mutlaka 3 neticeli olacaktır buna saygı duyacağız. Elbette Alanyamızın kazacağını can gönülden istiyoruz. Herkes takımın kazanmasını ister ama rakip de Galatasaray son zamanlarda kötüde gitse Avrupa şampiyonu bir takım var karşımızda önemli ve ciddi bir maç . Umarım iyi bir maç olur gelenler iyi bir maç izler ama dediğimiz gibi 3 puan için çıkacağız. sahada çıkan sonuca da saygı duyacağız." diye cevap verdi.

'BU TAKIM İÇİN SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Alanyaspor'a 2013 yılında Kartalspor'dan transfer olan ve yıllardır turuncu yeşilli formayı terleten takım kaptanı Efecan Karaca, sözleşmesini 3 yıl daha uzattı. Alanyaspor ile 290 maça çıkan Efecan, "Başkanımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Gerçekten 1 hafta çok zor bir dönem geçti benim açımdan.  Kafa karışıklığı olabilir. Ama sayın başkanımız ve yöneticilerimiz benim kafamın rahatlaması için her şeyi yaptılar. Burası benim evim.  9 yıldır da buradayım.  Şu an da 3 daha uzattık. Çok mutluyum. Başkanıma da teşekkür ediyorum, benim hakkımda söyledikleri için.  İnşallah 9 yıldır bu kulübe nasıl katkı sağladıysam, aynı motivasyonla bu takıma elimden gelen her şeyi  vermeye devam edeceğim.  Bu takım için savaşmaya devam edeceğim." dedi.

'KISA SÜREDE ANLAŞTIK'

İki yıllık anlaşmaya imza atan kaleci Serkan Kırıntılı, "Öncelikle başkanıma teşekkür ediyorum güzel düşüncelerinden beri. En başından beri ayrılmak istemediğimi söylemiştim. Netcesinde anlaşmamız çok kısa sürdü. 2 sene daha uzattık. hem arkadaşlarıma hem kendi adıma hem de Alanyaspor adına hayırlı imza olur diye düşünüyorum." diye konuştu.

'HAYALİM BEŞİKTAŞ'A TRANSFER OLMAK'

Tayfur Bingöl ise açık sözlü bir konuşma yaparak hayalinin Beşiktaş'a transfer olmak olduğunu belirtti. Tayfur şöyle konuştu: "Sayın Başkanımız Hasan Çavuşoğlu ve yöneticilerimize teşekkür ederim, bana verdikleri değer için.  Bende bu değeri hiç bir zaman boşa çıkarmadım. Bundan sonra da çıkarmayacağım. Alanyaspor ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladım. Gayet mutluyum. Önümüzdeki güzel üç sene var. Ondan sonra da tek bir hayalim var. Bu hayalimde Alanyaspor futbolcusu olarak buradan Beşiktaş’a transfer olabilmek.  Bu olursa benim hayalim gerçekleşmiş olacak.  Olmazsa da Alanyaspor’da futbolu bırakmayı istiyorum.  Temennim bu yönde inşallah nasip olur."