Boğzaiçi Üniversitesi’nde eylem yapan öğrenciler gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili çok değişik iddalar gündeme gelirken, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir açıklama yaparak öğrencilerin geri bırakılmasını talep etmişti.

TÜRKDOĞAN YANIT VERMİŞTİ

Babacan’ın bu sözlerine MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan sert bir yanıt vermişti. Türkdoğan açıklamasında, “Bu duruşunuzun tek bir izahı var; Müslüman Türk milletinin kutsallarına ve değerlerine karşısınız. Kutsal Kabe’mize ve kıblemize karşı yapılan provakatif saldırının failleriyle aynı saftasınız.” demişti.

"BIRAKIN GERGİNLik YARATMAYI"

Türkdoğan’ın bu sözlerine ise yanıt Deva Partisi Alanya İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çakan’dan geldi. Çakan açıklamasında, “Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’a yönelik sözlerinden ötürü, MHP Alanya İlçe Başkanı’na cevap verme zorunluluğumuz doğmuştur. Şöyle ki; Yolda dümdüz yürüyen öğrencilerin, hakaretle yaka paça gözaltına alındığını gören milletimizin gözünde hiçbir iftiranın ve çarpıtmanın geçerliliği kalmamıştır. Bu milletin mazluma nasıl sahip çıktığını hepimiz biliriz, bırakın gerginlik yaratmayı! Evet, duruşumuz budur!” ifadelerini kullandı.