Yaşamımızda bazen kendimizle ilgilenmeye vakit bulamadığımız zamanlar olur. Bu zamanlar da dış görünüşümüzün çoğu zaman pek önemi olmaz. Ancak bazen öyle anlar gelir ki bir an önce fazla kilolarımızdan kurtulmamız şart olur. İşte böyle anlarda hızla kilo vermek isteyenlerin imdadına kabak detoksu tarifi ile yetişiyoruz.

Kabak, içerisinde yüksek miktarda su içerir, tok tutar ve vücuttaki ödemin atılmasını sağlar. Ancak şunu unutmamak gerekir herkesin metabolizması farklı olduğundan diyetin sonucu da herkeste farklılık gösterebilir. Gerek sosyal medyadan gerek internet üzerinden yapılan yorumlar kabak detoksunun kilo vermeyi ve incelmeyi sağladığı yönünde. Kabak detoksunu harfiyen uyguladığınız takdirde, 3 gün gibi kısa bir süre zarfında incelebilir ve forma girebilirsiniz. Öyleyse kabak detoksu nasıl yapılır? İşte kabak detoksu tarifi ile şimdi karşınızdayız…

KABAK DETOKSU NASIL YAPILIR?

3 günde 3 kilo verdiren kabak detoksunu evinizde hazırlayarak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

MALZEMELER

2 adet orta boy kabak

2 adet ceviz içi

2 çorba kaşığı yağsız yoğurt

Dilerseniz dereotu, kırmızı biber, nane, kekik, karabiber ilave edebilirsiniz.

YAPILIŞI

Kabakları rendenin ince tarafında rendeleyin. Rendelenen kabakları tavaya yağ koymadan pişirmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra üzerine yoğurt ve ceviz içlerini ekleyip karıştırın. Son olarak istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.