Alanya Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Yılmaz Bağışlar, Salı günü gerçekleştirilen Şubat ayı meclisinde oy çokluğu ile kabul edilen Alanya Belediyesi Personel Ltd. Şti’nin Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SGK) olan borç karşılığı Mahmutlar Mahallesi’nde 11 bin metrekarelik arazinin SGK’ya devri ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. AK Parti ve MHP’nin kabul, İYİ Parti ve CHP’nin ret oyu verdiği devir konusunda “Bilgi kirliliklerinin önüne geçmek amaçlı kamuoyu ile görüşlerimi paylaşmak isterim” diyen Bağışlar, ret oyu kullanma sebebine değindi.

“RED OYU KULLANMA SEBEBİM DAVALAR”

Bağışlar, şu ifadelerde bulundu: “Ret oyu kullanma sebebim söz konusu alanın imar değişikliğine yönelik belediyemize açılan davalardır. Dava söz konusu olan bir parselde tasarruf kullanarak meclisimizi böyle bir yükün altına sokmak istemeyişimizdir. İttifak gurubu olarak da mecliste ret oyu kullanmıştır. Bahse konu alanın konut alanına çevrileceği ve satılacağı yönünde ilerleyen dönemleri içeren komplovari yaklaşımlar ile bölgeye doğru hizmet edilemeyeceği kanaatiyle ve böyle bir işlemin imar hukukuna göre aykırı olacağı ve gerçekleşmesinin mümkün olamayacağı düşüncesiyle bu konuda her hangi bir inisiyatif kullanmadım.

“HASTANEYE ÇOK İHTİYAÇ VAR”

Öyle ki; alan büyüklüğü ve şartlar göz önüne alındığında, SGK ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile bu alana hastane yapılabilir. İlçe büyüklüğündeki mahallemizin de bu hastaneye çok ihtiyacı vardır. Takas gerçekleşirse öncelikli olarak bu alana hastane yapılmasının desteklenmesi gerekir. Kurumlarımıza güvenerek, iletişim halinde bunun takipçisi olmak gerekir. Belediye meclisi olarak bu konunun takipçisi olacağımızı tekraren belirtmek isterim. Ekonomik şartların ağırlaştığı böyle süreçlerde bu tür takaslar gündeme gelebilmektedir.

“ŞUANDA TAKAS İÇİN YETKİ ALINDI”

Özellikle Mahmutlarlı hemşerilerimizin bu konudaki bilgi kirliliklerine itibar etmemesi gerekir. Sabırla bekleyip, açılan dava sonucundan aksi bir karar çıkmazsa, bu alana hastane yapılabilmesinin takibini yapması gerekir. Bu anlamda destek olması gerekir. Ayrıca ortada henüz kesinleşmiş bir takas yoktur. Sadece bu konuda meclisten takas mutabakatı yapabilmek için yetki alınmıştır”