İyi bir üniversiteye gidebilmenin hayalini kuran milyonlarca öğrenci, 17-18 Haziran'da gerçekleştirilen YKS sınavında ter döktü.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023'ün sonuçları bugün belli oldu.

ÖSYM'nin sitesinden sonuçlara ulaşılacak
Adaylar sonuçlara, https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden ulaşabilecek.

2023 YKS sonuçları T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenilecek.

"Heyecanlı bir bekleyiş sona erdi"
YKS sonuçlarının açıklandığını duyuran ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un konuşmasından satır başları şu şekilde:
"YKS sınavının tamamlanmasıyla başlayan heyecanlı bekleyiş bugün sona erdi. ÖSYM olarak 3,5 milyondan fazla adayımızın beklediği 2023 YKS sonuçlarını açıklıyoruz, hayırlı olsun. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte dereceye giren adaylar da belli oldu. Birincilerimizi paylaşmadan önce, şunları ifade etmek istiyorum. Başarı bir ekip işidir. Başta adaylarımız olmak üzere, bu sürece katkı sağlayan tüm öğretmenlerimizi ve eğitim camiamızı, evlatlarımızı en iyi şekilde sınava hazırlayan velilerimizi, ailelerimizi tebrik ediyorum. Adaylarımızın başarılarının devamını diliyorum. Eğitimlerini en verimli şekilde tamamlayacaklarına ve ülkemize faydalı işler yapacaklarına olan inancım tamdır."

Tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak
Öğrenciler, YKS'den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacak.

Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları ALKÜ’de Buluştu Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanları ALKÜ’de Buluştu

ÖSYM Başkanı Ersoy yaptığı açıklamada, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

Ersoy, tercih süreciyle ilgili şöyle konuştu:

"Öncelikle adaylarımız, ilgi ve yeteneklerini dikkate almalı, tercih etmeyi düşündükleri bölümlerle ilgili meslekleri iyi araştırmalılar. Yayınlayacağımız kılavuzdan bölümlerle ilgili bilgileri dikkatlice okumalarını, tercih sürecinde profesyonel destek almalarını kendilerine tavsiye ediyorum. Yapacakları tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."