Yangın bölgelerindeki çalışmalara Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesi, Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Alanya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Alanya Gençlik Merkezi de destek oluyor.

Yardım çalışmalarına destek kapsamında gönüllüler tarafından son olarak, Gündoğmuş ilçesinde meydana gelen ve büyük hasar bırakan yangından etkilenen vatandaşlar ve yangına müdahale eden görevliler ziyaret edilerek şarjlı fener, taşınabilir şarj aleti, çelik destekli ayakkabı, iç çamaşır, terlik, çorap, atlet, termos,su, tırmık gibi ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı.

Gündoğmuş Müftüsü Ziyaret Edildi

Yardım çalışmalarına destek amacıyla Gündoğmuş’ta bulunan gönüllü ekip tarafından Gündoğmuş Müftüsü Abdullah Bostan da ziyaret edilerek yangın bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Sohbet havasında geçen ziyarette Müftü Çolak tarafından yardım çalışmalarına destekte bulunan gönüllü ekibe teşekkür edildi.

Topçuoğlu: “Yardım Çalışmalarına Desteğimiz Devam Edecek”

Konuyla ilgili bilgi veren Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Turan Topçuoğlu şu ifadelere yer verdi;

“İlçemizde ve bölgemizde meydana gelen ve büyük hasar bırakan yangının yaralarını sarmak üzere vatandaşlarımıza temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırıyor ve yapılan çalışmalara elimizden geldiğince destek oluyoruz. Yangın çalışmalarına desteğimizi yangının izlerini silene kadar devam ettireceğiz inşallah. Bu vesileyle yangından etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yangınlarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenâb-ı Hak’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbimiz bizleri her türlü afetlerden ve musibetlerden muhafaza eylesin. ” Dedi.

Merkezden Kırsala Bütün Yollar Elden Geçiriliyor Merkezden Kırsala Bütün Yollar Elden Geçiriliyor

Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından daha önce de Radyoloji Teknikeri Arif Burhan Aktan ve gençlerle birlikte Güzelbağ Mahallesi, Bayır Mahallesi, Gündoğmuş İlçesi, Gündoğmuş Umutlu Mahallesi ve Gündoğmuş Senir Mahallesinde yangına müdahale eden ve yangından etkilenen vatandaşlara göz damlası, ağrı kesici, astım ilacı, termos, temiz çamaşır, temizlik malzemesi ve temel ihtiyaç malzemesi ulaştırılmıştı.