Meteoroloji Genel Müdürlüğü Mart Ayı Sıcaklık Analizi Raporunu paylaştı. Yağışların arttığı ve sıcaklıkların mevsim normallerinde seyrettiği Türkiye’de sadece 3 bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkarken, 2 bölgede ise mevsim normallerinin altında sıcaklıklar yaşandı.

GENEL DEĞERLENDİRME…

2021 yılı Mart ayında ortalama sıcaklıklar Elmalı ve Nallıhan çevrelerinde mevsim normallerinin altında; Alanya, Hakkari Yüksekova ve Şanlıurfa Ceylanpınar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken; yurdumuzun diğer bölgelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Uzun yıllar Mart ayı ortalama sıcaklığı 7.1 °C iken, 2021 Mart ayı 7.0 °C olarak gerçekleşmiştir. Mart ayında en düşük sıcaklık -23.1 ºC ile Erzurum’da, en yüksek sıcaklık ise 27.2 ºC ile Ceylanpınar’da tespit edilmiştir.

BÖLGESEL DEĞERLENDİRME

Marmara Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, bölgenin tamamında mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Mart ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 7.8 °C iken, 2021 Mart ayı 7.2 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -4.4 °C olarak Gönen’de, en yüksek sıcaklık ise 22.7 °C olarak Geyve’de tespit edilmiştir.

Ege Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, bölgenin tamamında mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Mart ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 9.6 °C iken, 2021 Mart ayı 8.9 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -8.2 °C olarak Tavşanlı’da, en yüksek sıcaklık ise 24.1 °C olarak Aydın ve Nazilli’de tespit edilmiştir.

Akdeniz Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Alanya çevresinde mevsim normallerinin üzerinde, Elmalı çevresinde mevsim normallerinin altında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Mart ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 11.0 °C iken, 2021 Mart ayı 11.2 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -8.3°C olarak Göksun’da, en yüksek sıcaklık ise 26.0 °C olarak Gazipaşa’da tespit edilmiştir.

İç Anadolu Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, bölgenin tamamında mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Mart ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 4.7 °C iken, 2021 Mart ayı 4.0 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -12.5 °C olarak Kangal’da, en yüksek sıcaklık ise 22.8 °C olarak Çumra’da tespit edilmiştir.

Karadeniz Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Nallıhan çevresinde mevsim normallerinin altında gerçekleşirken; bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Mart ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 6.4 °C iken, 2021 Mart ayı 6.0 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -12.6 °C olarak Çorum’da, en yüksek sıcaklık ise 24.3 °C olarak Bartın’da tespit edilmiştir.

Doğu Anadolu Bölgesi

Bocce Sporunun İhtiyar Delikanlıları Alanya’da Yarıştı Bocce Sporunun İhtiyar Delikanlıları Alanya’da Yarıştı

Ortalama sıcaklıklar, Hakkari ve Yüksekova çevrelerinde mevsim normallerinin altında gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Mart ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 1.9 °C iken, 2021 Mart ayı 3.1 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -23.1 °C olarak Erzurum’da, en yüksek sıcaklık ise 20.3 °C olarak Iğdır’da tespit edilmiştir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Ortalama sıcaklıklar, Ceylanpınar çevresiinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşirken, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşmiştir. Bölgenin Mart ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 9.8 °C iken, 2021 Mart ayı 10.3 °C olarak gerçekleşmiştir. Bölgede en düşük sıcaklık -3.5 °C olarak Batman’da, en yüksek sıcaklık ise 27.2 °C olarak Ceylanpınar’da tespit edilmiştir.