Başkan Şahin ve beraberindeki ALKÜ Rektörü Prof Dr Ekrem Kalan, Alanya Gazipaşa Havalimanı Genel Müdürü Ekrem Akgül, Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Aslan Laçin'den oluşan heyet Tümen'in en ünlü hastaneler zinciri Doktor Arbitailo Hastaneleri’nde incelemelerde bulundu. 

Hastanelere adını veren Ünlü Doktor Yan Arbitailo'yu ziyaret eden Başkan Şahin ve beraberindeki heyet burada iki şehir arasındaki sağlık turizmi alanındaki olası işbirliği konularını masaya yatırdı. 

Alanya Belediyesi Kente Yeni Çocuk Parkları Kazandırıyor Alanya Belediyesi Kente Yeni Çocuk Parkları Kazandırıyor

Alanya heyetine burada da Tümen Ticaret Odası Meclis Başkanı Oksana Velichko da eşlik etti.

Dr Arbitailo ile ikili görüşmeleri Alanya'da da sürdürme kararı aldıklarını belirten Başkan Şahin, "Görüşmemizde Alanya'mızda öncelikle Astım Hastaları için önemli bir turizm hareketliliği sağlayabilecek Damlataş Mağaramızı gündeme getirdik. Ünlü Rus Dr Yan Arbitailo bu konuya çok fazla ilgi gösterdi. Alanya'nın iklimi ve tarımsal ürün potansiyeli ile otizmli çocuklara iyi geldiğini anlattık. Alanya'da gerçekleştirdiğimiz sağlık çalıştayından sonra bu alanda harekete geçtik. Tümen şehrinin de başta termal turizmi olmak üzere sağlık turizmi anlamında ciddi tecrübeleri var. bunlardan da yararlanmayı düşünüyoruz" dedi.

Alanya Heyeti’nin ziyaretini ve işbirliği konularındaki önerilerini memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Ünlü Doktor Yan Arbitailo ise yaptığı açıklamada “ Başkan Mehmet Şahin’i işbirliği konusunda çok istekli ve heyecanlı gördüm. Kendisi ile aynı duyguları paylaşıyorum. Tümen’deki tecrübelerimizi ve yaptığımız çalışmaları kendisi ile paylaştık. Alanya hakkında bilgi aldık. Başkan Mehmet Şahin’in bizleri Alanya’ya  davet etmesini de bu manada çok önemli görüyorum” diye konuştu.