Siyasetin genç ve başarılı isimlerinden olan Diş Hekimi Murat Özçelik son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi ve Gazipaşa turizmi hakkında önemli bir yazı kaleme aldı. Özçelik, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Hükümetin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sektör temsilcileri ile yaptığı toplantılarda belirlenen yol haritasına göre, otellerin önlemlerini alarak Mayıs sonu açılması öngörülüyor. Otellerin açık büfenin açılmaması, kapasitenin yarısının kabul edilmesi ve HD sisteminden uzaklaşılıp butik hizmet verilmesi planlanıyor.

Dünyayı saran korona virüs salgını ile artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Bölgemiz maalesef HD sistemine göre planlanmış, fabrikasyon otelciliğe yani binlerce müşteriyi doldur-boşalt sistemi ile işleten otellere sahip. Artık bu otelcilik anlayışının önümüzdeki dönemde tarihe karışacağı bütün uzmanlarca kabul edilmektedir. Ama Gazipaşa bu konuda çok şanslı ve bunu fırsata çevirebilecek bir ilçe. Gazipaşa kendine özgü coğrafi yapısına, tarihi ve doğal zenginliklere, sahillere ve farklı tarım ürünü destinasyonuna bağlı bir turizm planlaması yapabilir. Çevre Bakanlığı’nın onayladığı Koruma imar planını da yeniden planlayarak; ekolojik dengeyi gözeten, doğaya ve çevreye zarar vermeyen, öncelikle halkın ekonomisini arttıran, tropikal ürün çeşitliliğinden faydalanarak organik tarımı destekleyen yeni bir ‘Turizm Planlamasını’ acil olarak hayata geçirebilir. Aslında bu planlama yıllar öncesinden öngörülüp hayata geçirilebilmeliydi. Konona virüs sebebi ve DSÖ’nün pandemi ilan etmesi ile bunu fırsata çevirebiliriz. Şehir plancılarının, kent tasarımcılarının, yeni nesil turizmcilerinin, çevre mühendislerinin, mimarların, sivil toplu örgütlerinin ve halkının içinde olduğu ortak akılla; Gazipaşa’mızın her kesimini zenginleştiren ve kalkındırabilen, betonlaşmayı önleyen, yeşili ve kıyılarını koruyan, HD sisteminden uzak, butik ve kent estetiğine uygun az odalı otelleri, hizmet kalitesini arttırarak gelen misafirlerin de kalitesini arttıran, Gazipaşa’nın tarihi-doğal güzelliklerini tanıtan kısacası 12 ay sürdürülebilir ve halkın ekonomik ve sosyal refahını arttıran yeni bir “Turizm Master Planını “ yapabiliriz. Bunu yapabilirsek inanıyorum Antalya’nın, Türkiye’nin hatta Dünyanın çekim merkezi olabiliriz. Gazipaşa’mızın bunu yapabilecek öngörüye, birikime ve insanlarına sahip olduğuna inanıyorum.”