Muğla'nın Seydikemer ilçesinin Çökek Mahallesi’nde dün çıkan ve Dereköy Mahallesi’ne de sıçrayan yangın, günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopterlerin de devreye girmesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ilçelerinde çıkan 14 yangından 8'si söndürüldü, 6'sını söndürmek için mücadele devam ediyor.

Muğla'nın Milas ilçesi Ören Sahili'nde yükselen alevleri bölgede görev yapan çıkarma gemisi personeli söndürdü.

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına destek amacıyla gönderilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çıkarma gemisinin personeli Ören Sahili çevresinde yangın olduğunu fark etti. Geminin kıyıya yanaşmasıyla personel hortumlarla sahile indi. Çıkarma gemisi personeli kıyıdaki alevlere müdahale etti. Bu sırada bölgedeki jandarma ekipleri de hortumları taşıyarak gemi personeline yardım etti. Ekiplerin müdahalesiyle yangın geniş bir alana yayılmadan söndürüldü. Bölgede bulunan vatandaşlar da askeri personele teşekkür etti. 

Alanya’da Gazzeliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı Alanya’da Gazzeliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Marmaris'te Turgut, Turunç ve Orhaniye mahallelerinde dağların üst kısımlarında yoğunlaşan alevlere müdahale sürüyor.

Ekipler, nem oranının yüzde 10, rüzgarın saatteki hızının 50 kilometreleri bulduğu bölgede, havadan ve karadan yangına müdahale ediyor. Alevler, Orhaniye Mahallesi'nde bulunan Kızkumu Plajı’nı çevreleyen dağlara ulaştı. Rüzgar nedeniyle alevler zaman zaman dağların eteklerine inerek, yerleşim yerlerini tehdit ediyor.