Covid-19 sürecinin mali müşavirlik mesleğinin vazgeçilmez önemini ortaya koyduğu ve kamu finansmanının ve işletmelerin sürdürülebilirliğinin mali müşavirlerin sundukları hizmetlere bağlı olduğunun net bir şekilde ortaya çıktığının vurgulandığı açıklamada, salgın nedeniyle her geçen gün artan kayıplar sebebiyle artık bazı tedbirlerin sıkı şekilde hayata geçirilmesinin zorunlu hale geldiği belirtildi.

Müşterilerin iş ve işlemlerini yapmayı sürdürmek için meslek mensuplarının ve büro çalışanlarının sağlığının korunmasının esas olduğu belirtilerek olası buluşma riskini kontrol altına alabilmek için uyulması gereken tedbirler şu şekilde sıralandı:

-Mali müşavirlik bürolarına ziyaretçi kabul edilmeyecek.

-Her ayın 10’uncu gününe kadar evrakların muhasebe bürolarına teslim edilmesi gerekmektedir. Olası bir bulaş durumunda iş ve işlemlerin hızlı bir şekilde bitirilmesi son tarih beklenmeden beyanname ve bildirgelerin verilmesi açısından önem taşımaktadır.

-Muhasebe bürolarında iş görüşmeleri telefon ile bilgi verilerek ve randevu sistemi ile gerçekleştirilecektir.

-Muhasebe bürolarına evrak teslimi için önceden telefon ile bilgi verilecek ve evraklar kapıdan ya da kargo ile teslim edilecektir.

-Muhasebe Bürolarında bu dönemde içecek ve yiyecek ikramı yapılmayacaktır.

-Muhasebe bürolarına gelinmesini gerektirmeyen işler online veya telefon ile gerçekleştirilecektir.

-Muhasebe bürosuna gelenler ve burada çalışanlar sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymak zorundadır.