Alanya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği salonunda yapılan sertifika törenine kursiyerler, Leyna ve Infınıte Akademi yetkilileri ve Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir katıldı.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir sertifika verirken yaptığı konuşmasında, "Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren İş yeri Yetki Belgesi olmayan emlakçılar ve diğer iş kolları alım satım veya kiralama işi yapamıyorlar. Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetki belgesi için işletme sahibinin ve çalışanların öncelikle Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYK) alması gerekiyor" dedi.

Demir, esnafların mağdur olmaması için oda olarak yönetmelikleri harfiyen takip ederek, hizmetlere esnafın kolayca erişebilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Sınava giren adayların sınav sonuçlarını e-devlet adresi üzerinden öğrenebileceklerini ifade eden Nuri Demir, belge başvuru kayıtları için ise esnafları odası ile protokol yapan Leyna Akademiye müracaat etmeye davet etti.

Sertifika verilen isimler ise şunlar:

Alanya Çevre Koruma Derneği Başkanı Ömer Göker, Alanya Esnaf Odası Denetim Kurumu Başkanı Selman Arıkan, Alanya Metal İşçiler Elektrikçiler Tamirciler Odası Başkanı Kerim Taş, Arten Egorov, Nurıza Tazhbayeva, Anarsaııa Butko, Olesya Ergin, Yüsra Özdemir, Orkun Karaduman, Erkan Engilek, Abdülay Sağıroğlu, Nuri Çetin, Yunus Korkut, Ronnı Soendergaard, İbrahim Ersoy.