Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 31 Mart 2021'e kadar uzatıldığına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Anlamlı Günde Anlamlı Tören! Şehitlik Alanı Ve Anıt Projesi’nin Temeli Atıldı Anlamlı Günde Anlamlı Tören! Şehitlik Alanı Ve Anıt Projesi’nin Temeli Atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı konuşmasında kısa çalışma ödeneği ile ilgili ‘Salgın döneminde kısa çalışma ödeneğinin kapsamını genişlettik, şartlarını kolaylaştırdık. Salgının seyrine göre peyderpey uzattığımız uygulamayı Mart sonunda bitiriyoruz. 2,5 milyon çalışanımıza 10 milyar liraya yakın nakdi ücret desteği ödedik. Normalleşme desteği ile 3.6 milyardan fazla prim mahsuplaşması yaşattık. Salgının başından itibaren verdiğimiz teşviklerin tutarı 80 milyarı buldu. #BizbizeyeterizTürkiyem kampanyasıyla 2 milyar lirayı aşkın yardım topladık ve bu yardımları ihtiyaç sahipleri ailelere takdim ettik.’ dedi.