İYİ Parti Alanya İlçe Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Av. Gökçen Kayanur, İstanbul Sözleşmesi hakkında bir açıklama yaptı.
Avukat Gökçen Kayanur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“İstanbul Sözleşmesi en kısa anlatımı ile kazanılmış temel bir haktır. TBMM’de oy birliği ile onaylanmıştır. Cumhurbaşkanı kararı ile kaldırılması ise milli iradeyi yok saymak anlamına gelmektedir. 
 

Peki İstanbul sözleşmesi neden önemlidir?
Çünkü devlet, hiçbir ayrım gözetmeksizin her kadının yaşam hakkını savunacak ve koruyacaktır. 
Çünkü devlet, kadın ve erkeği sözde değil özde eşit sayacak, tüm haklardan eşit oranda faydalandıracaktır. Kadın ve erkeğin eşit şartlarda eğitim almasını sağlayacaktır. 
Çünkü İstanbul Sözleşmesi, cinayete kılıf olarak kullanılagelmiş “töre cinayeti, namus cinayeti”gibi kavramları ortadan kaldırıp katillerin ceza indirimi almasının önünü kesiyor. 
Geçenlerde gündeme getirilen İnsan Hakları Eylem planı içerisinde açıklanan; 
“Aile içi şiddet ve kadına karşı şiddete ilişkin suç kapsamı genişletilerek, cezayı artıran "eşe karşı işlenen suçların kapsamı boşanmış eşi de kapsayacak şekilde genişletilecek. "Tek taraflı ısrarlı takip fiilleri ayrı bir suç olarak düzenlenecek.”  bu plan yıllar öncesinde İstanbul Sözleşmesi ile kabul edilmişti. 
İstanbul Sözleşmesi, taciz maksadıyla bir kişiyi ısrarlı takip eden şahıslar hakkında cezalandırma öngörüyor. TCK’de, taciz etmek sebebiyle ısrarlı takibi içeren henüz bir madde bulunmamaktadır. Hatta şiddet, taciz, ısrarlı takip, cinayet vb. fiilleri işleyen şahısların eş, eski eş veyahut birlikte yaşayan eş olması durumunda, bunun ağırlaştırılmış ceza sebebi olmasını düzenliyor. 
Çünkü İstanbul Sözleşmesiyle birlikte devletin şiddet eylemine karşı etkili ve derin bir şekilde soruşturma ve kovuşturma yapması yükümlülüğü getiriliyor. Sözleşme birçok koruma tedbiri de barındırıyor. 
Bütün bunların yanı sıra, eşler arasında şiddet olayı olduğunda zorunlu arabulucu ve uzlaştırma öngörülmesi ve uygulanmasını yasaklıyor. 
Bu kadar koruma ve temel hak ve hürriyet içeren bu sözleşmeden neden çıkıldı diye sormak lazım gelir. 
İstanbul Sözleşmesinin nesinden rahatsız oldunuz da gece vakti ansızın usulsüz bir şekilde feshettiniz?”