Türk Diyanet Vakıf-Sen Alanya Şubesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Erol Mütercimler; önce abdest al, sonra imam-hatip lisesi mezunlarını ağzına al ve derhal özür dile.

07.09.2020 tarihinde Haber Global televizyonuna katıldığı programda konuşan Erol Mütercimler, İmam-Hatip Lisesinden mezun olanları kast ederek “buradan mezun olanlar karşımıza sahtekar, cinsi sapık olarak çıkıyor” gibi yakışıksız, çamur, çirkin ifadeler kullanmıştır. Bu sözleri mütercimlere aynen iade ediyoruz. Ayrıca mütercimlerin hukuk önünde bu söylediği sözlerin bedelini ödemesi gerektiğini söylüyoruz. Gereği yapılacaktır.

Erol Mütercimler’i ülkemizde bulunan tüm İmam- Hatip Lisesi mezunlarından özür dilemeye davet ediyorum. Erol Mütercimler’i bu yakışıksız, çirkin ve çamur ifadelerinden dolayı dini ve milli değerlerin, din görevlilerinin, toplumumuzu ilgilendiren güncel konularda asla sessiz ve tepkisiz kalmayan, her zaman çekinmeden cesursa gerekeni yapan sorumlu sendika Türk Diyanet Vakıf- Sen olarak şiddetle kınıyoruz.

İmam- Hatip Liseleri, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği müfredata göre eğitim veren devlet okullarıdır. Ayrıca her okuldan mezun olan vatandaşlarımız gibi İmam-Hatip Lisesi mezunları da devletini, milletini, bayrağını seven, dini ve milli değerleri önemseyen, bunu normal yaşantısında da tatbik eden kişilerdir.

Erol Mütercimler önce kendini tercüme et sonra İmam-Hatip Lisesi mezunlarına dil uzat. O kirlenen ağzını por çözle veya çamaşır suyuyla yıka, sonrada kırk defa gargara yap.

Gargara yaptıktan sonra da İmam-Hatip Lisesi mezunlarını bir daha ağzına alma. Alırken kırk defa düşünmeli.

Şayet alacaksan önce bir abdest al, sonra ağzına al.

Olmaz mı?

Bu arada RTÜK'ünde bu ve buna benzer yakışıksız olaylarda derhal işlem yapmasını, konulara yasalar çerçevesinde müdahil olup gereğini yapmasını talep ediyoruz.”