Duraliler’de Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen imar planlama çalışmalarını

başından beri bölge sakinleri ile birlikte yürüten Başkan Muhittin Böcek, ilk iki ziyaretini arazide Duraliler halkı ile biraraya gelerek yapmış ve vatandaşın isteklerini dinleyerek yerinde incelemelerde bulunmuştu. Konu ile ilgili vatandaşlarla üçüncü kez bir araya gelen Başkan Böcek, bu defa Büyükşehir Belediyesi’nde konuk ettiği Duraliler sakinlerini teknik heyeti ile birlikte bilgilendirdi.

PLANLA İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda Duraliler Mahallesi sakinlerine bölgenin imar planlarıyla ilgili bilgi verildi. Toplantıya Başkan Muhittin Böcek, Genel Sekreter Yardımcısı Mimar Tuncay Sarıhan, Başkan Danışmanı Şehir Plancısı Alper Gökçay, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Hüsamettin Elmas, Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu, meclis üyeleri, bürokratlar ve Duraliler halkı katıldı.

BAŞKAN DANIŞMANI GÖKÇAY SÜRECİ ANLATTI

Toplantıda ilk olarak Başkan Danışmanı Şehir Plancısı Alper Gökçay tarafından çalışmaları devam eden imar planlarıyla ilgili bir sunum yapıldı. Gökçay, yargı iptalleri nedeniyle plansız kalan bölge ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi. Yargı kararına konu edilen bir kısım alan için de yeniden kamu yararı alınması için hazırlık yapıldığını, mevcut kamu yararı olan alanla ilgili imar planı çalışmaların da son aşamaya geldiğini belirten Gökçay, halkımızı memnun edecek bir imar planınınhayata geçirileceğini anlattı.

BÜTÜN OLANAKLAR SEFERBER EDİLECEK

Yapılan planlama çalışmasında, ana yol üzerinde ticaret alanlarının yer alacağını belirten Gökçay, “İptale konu edilen planlarda vatandaşlar tarafından dile getirilen şikâyet ve istekler dikkate alınarak bu defa arka kısımda ağırlıklı olarak konut alanları yer alacak. Konut ağırlıklı bu kısımda ticaret zorunlu değil. İsteğe bağlı olarak kullanılabilecek şekilde halkımızın lehine ve esnek bir plan yaklaşımını benimsedik” dedi. Diğer taraftan; dava ile ilgili temyiz aşamasının devam ettiği bilgisini de veren Gökçay, hukuki sürecin olumsuz neticelenmesi halinde Başkan Muhittin Böcek’in talimatı ile yeni bir karar için bütün olanakların seferber edileceğini açıkladı.

HERKES HEMFİKİR OLACAK

Planlı, kurallı, kimlikli bir kent için göreve geldiklerini söyleyen Başkan Muhittin Böcek, Duraliler imar planlamasına son derece önem verdiklerini ve bölge sakinlerini memnun edecek bir imar planının hayata geçirileceğini belirtti. Duraliler’de herkesin hemfikir olduğu bir planlamayı hayata geçirmek için büyük bir özen ve gayretle çalıştıklarını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, bölge halkının çok zaman kaybettiğini söyledi. Başkan Böcek, “Elimizde var olan kamu yararı kararı ile ilgili vatandaşımızın beklentisine bir an önce cevap vermek lazım. Diğer etap ile ilgili kamu yararı kararı çıkınca, orası ile ilgili çalışmalar da devam eder” dedi.

KAMU YARARI İÇİN ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Başkan Böcek, plansız kalan alanla ilgili kamu yararı kararı alınması için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti. “Yeni bir davaya yol açacak kararlar almak istemeyiz” diyen Başkan Böcek, “Ben şahsım, imar komisyonu başkanım, meclis üyesi arkadaşlarım ve tüm çalışma arkadaşlarım bunların hepsine dikkat edeceğiz” diye konuştu. Toplantıya katılan vatandaşlar Başkan Böcek’e yapılan imar planı konusunda inandıklarını ve güvendiklerini ifade ederken, Başkan Böcek de bu güvene layık olmak için çalıştığını söyledi.