EĞİTİMİN ÖNEMİ

Başkan Esen, sivil toplum örgütlerinin bu konuyu sürekli gündemde tuttuğuna dikkat çekti. Esen, “Konuyla ilgili elbette yasal düzenleme gereklidir ama tek başına yeterli değildir. Kadına karşı işlenen suçlar, ağır ve paraya çevrilmeyen Konyaaltı Belediyesi, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü’nde farkındalık yaratmak amacıyla belediye binasına ‘Asıl Biz Hop Dedik’ pankartı astı. Belediye Başkanı Semih Esen, kadına şiddetin gündeme gelmesinin bir taraftan sevindirici, ancak bir çözüm bulunamaması noktasında da üzüntü verici olduğunu söyledi.

bir müeyyide ile düzenlenmelidir. Sorunun kalıcı bir şekilde düzelmesi, ancak toplumda kadına bakışın değiştirilmesiyle mümkündür. Kadına bakış açısının değişmesi, doğru yönlendiren bir eğitim anlayışıyla mümkündür” dedi. 

SORUN KAYNAĞINDA ÇÖZÜLMELİ

Şiddetin ülkenin problemi olduğunu belirten Başkan Esen, şiddetin sona ermesi anlamında yerel yönetim olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini aktardı. Sorunun kaynağında çözülmesi için çabaladıklarını kaydeden Esen, “Dilerim bu gayretlerimiz çocukların daha mutlu oldukları, annelerin saygı ve sevgi gördüğü bir aile ortamına katkı sunar. Bu anlayışta olanderneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının mücadelelerini de yürekten kutluyorum” diye konuştu.

HUKUKSAL VE PSİKOLOJİK DESTEK

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Kübra Turan da Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kübra Turan, kadına şiddetin son bulması gerektiğini belirterek bu noktada dernek olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Turan, kadın cinayetleri ve ailelerin sorunlarının çözümü noktasında mağdur kadınlara her türlü hukuksal ve psikolojik destek verdiklerini kaydetti.