Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bugün engelli bireyleri ağırladı. Başkan Yücel, engelli  bireylerle birlikte geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve Alanya’nın büyük başarı kazandığı Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Yücel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Alanya Belediyesi erişilebilir bir turizm kenti olarak Türkiye’deki 1075 projenin içerisinde en iyi proje ve uygulama dalında en iyi 3 dereceden birisini aldı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2020 Erişebilirlik Yılı kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran tasarım ve ürünleri, proje ve uygulamaları desteklemek amacıyla verilen Türkiye Erişilebilirlik Ödüllerinde, Erişilebilir Yerel Yönetimler kategorisinde 3. olmuştur. 9 farklı kategoride 1075 projenin yapıldığı yarışmada Alanya Belediyesi’nin 3. seçilmesi Engelsiz Kent Alanya için yıllardır hizmet ve proje üreten, örnek çalışmalar yapan  bizleri gururlandırmıştır. Bu ödül Alanya’nın ve Alanya halkınındır. Projemizde havaalanından, otellerimize, üniversitemizden, hastanelerimize, esnaflarımıza kadar engelsiz uygulamalarımıza uyan tüm Alanya’ya yer verdik. Bilinçli bir şekilde hizmet veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Engelsiz Kent Alanya kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarla birlikte Alanyamız 2018 yılında New York’ta düzenlenen Dünya Şehirler Günü’nde 88 ülkeden 400 kuruluşun üye olduğu Dünya Engelliler Birliği tarafından erişilebilir şehir ilan edilmiştir. Ülkemizden 3 şehir katılmıştı ve bunlardan birisi de Alanya oldu. Bir dünya markası olan Alanyamızı bu şekilde taçlandırıyoruz.

Alanya Belediyesi olarak engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler üretmeye devam ediyoruz ve edeceğiz.”