ÖZEL HABER

Alanya’da deniz kirliliği pandemi sürecinde de artıyor. Vatandaşların geçtiğimiz yıldan beri çok fazla denize girmemesine rağmen, denizlerimizdeki kirlilik gözler görülür boyutlara ulaştı.

MÜSİLAJ İHBARI

Yedi Gün Haber İhbar Hattı’na ulaşan bir vatandaş denizdeki görüntünün müsilaj olabileceğini söyledi. Yetkililerle birlikte ihbarın yapıldığı yat limanı çevresinde yaptığımız araştırmada görüntünün müsilaj değil, çöp ve atık birikintisi olduğu anlaşıldı. Görüntünün müsilaj olmaması vatandaşları rahatlatırken, bazı vatandaşlar ise "bu müsilajdan daha tehlikeli" dediler.

Alanya Belediyesi Kent Disiplini İçin Harekete Geçiyor Alanya Belediyesi Kent Disiplini İçin Harekete Geçiyor

“LÜTFEN DENİZİMİ KORUYALIM”

Bölgedeki vatandaşlar Yedi Gün Haber’e açıklamalarda bulunarak, “Müsilaj kimyasal bir olay çoğalıyor yine bir nebze anlaşılır. Ancak Alanya gibi bir turizm kentinde bu kadar çöp ve atığın bir araya gelmesi, böyle bir görüntü oluşması akıl karı değil. Dimçayı bölgesi, yat limanı bölgesi ve iskele bölgesi başta olmak üzere herkes lütfen denizlerimize gereken önemi versin. İki gün sonra Marmara Denizi’ne dönersek, turizmin geri dönüşü de olmaz. Alanya Belediyesi çalışma yapıyor ama kimse dikkat etmezse temizlemek ile bu iş çözülmez. Tüm Türkiye çalışsa Marmara'daki müsilaj yine temizlenemez seviyede. O yüzden mühim olan kirletmemek.” dediler.