Tüm Dünya’da büyük bir hızla yayılmaya devam eden korona virüsüne karşı yetkililer 'evde kal' çağrılarına devam ediyorlar. Zorunlu olmadıkça kimse evden çıkmazken, dışarı çıkan vatandaşlar içinde maske kuralı geçtiğimiz günlerde getirilmişti.

Alanya’da yaşayan pek çok vatandaş dışarı çıkmama kuralına uyarak günlerdir evlerinde bekliyorlar. Dışarı çıkanlar ise maske takarak virüsten kendilerini ve çevrelerini korumaya çalışıyorlar.

Alanya’da bir kesim ise kurallara riayet etmeyerek, maskesiz bir şekilde dışarıya çıkıyor ve topluma karışıyorlar. Vatandaşlar maskesiz bu kişilere tepki göstererek, kendi canları gibi bizim canlarımızı da tehlikeye atıyorlar diyerek tepki gösteriyorlar.

Alanya'da sosyal medya üzerinden bu duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar gözlemlerini yazarak, "Alanya'daki vatandaşların yüzde 50'si maske takmıyor ve gereksiz yere dışarılarda geziyorlar. Biz virüse inanmıyoruz diyenleri bile duyuyoruz. Bu virüsü taşıyıcı olup başkalarına bulaştırırlarsa katil olacaklar. Umarım bu tarz insanlar yüzünden bizler de zarar görmeyiz." dediler.

CEZALAR CAYDIRICI OLUYOR

Toplu bulunulan yerlerde maske takılmadığını gören emniyet güçleri vatandaşlara ceza yağdırıyor. İnsan sağlığını tehlikeye atan umursamaz kişilere cezalara yazarak caydırıcı olunmaya çalışılıyor. Cezaları destekleyen vatandaşlarda cezaların daha fazla arttırılmasını ve kontrollerin de sıklaştırılmasını istiyorlar.