Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Alanya’daki sahipsiz hayvanlar için mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını sürdürürken bir yandan da doğaya ve hayvana karşı bilinçli nesillerin yetişmesi adına çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Mahmutlar Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile online olarak bir araya gelen ve öğrencilere hayvan sevgisi başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim veren ekipler, öğretmen ve öğrencileri Alanya Belediyesi Demirtaş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde de misafir etti.

ONLINE EĞİTİMLER DÜZENLENDİ

Öğrencilere online olarak sahipsiz hayvanların hayatımızdaki yeri ve önemi, hasta veya kazalı bir sahipsiz hayvan görünce neler yapılmalı, Alanya Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlar için yaptığı uygulamalar ve projeler, hayvan dostu belediyecilik anlayışının incelikleri, köpek eğitimi ve insan hayatındaki yeri, satın alma sahiplen, hayvanların beslenmesi-sağlığı ve tedavi uygulamaları hakkında sunum yapıldı.

EĞİTİMLERİN ARDINDAN BARINAĞA ZİYARET

Mahmutlar Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi yöneticileri ve öğretmenlerinin, Demirtaş Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yaptıkları ziyarette yeni dönemde yürütülecek uzaktan eğitim programları paylaşılarak, can dostlarımızla keyifli anlar yaşamaları sağlandı.

BARINAKTA BAKIM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Demirtaş Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan hayvanların yaşam alanları da yeni renklerine kavuşuyor. Kasım ayında toplam 33 köpek ile 56 kediye kısırlaştırma ve aşılama uygulamaları yapıldı. 14 köpek ve kedi yeni ailelerine kavuştu. Kısırlaştırma ve tedavileri tamamlanan 20 kedi de geçici barınma ve beslenme alanlarına bırakılarak özgürlüklerine kavuştu.