Temmuz ayında Enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte emekli maaşlarına %25 oranında zam yapılmıştı. Yapılan zam oranı, emeklileri memnun etmedi. Bu nedenle emekliler, maaşlarına yeniden zam yapılmasını talep etti. Emekli maaşlarına yeniden zam yapılması konusu, uzun süre gündemi meşgul etti. Pek çok siyasi de bu süreçte emeklilerin yanında yer aldı.

Emeklilere yeniden zam yapılacağının güvencesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan, bütçe koşullarına göre en uygun zammın yapıldığını belirtti. Bütçede iyileşme olduğunda maaşlara yeniden zam yapılacağı da Erdoğan tarafından ifade edildi. Erdoğan’ın emekli maaşı konusunda yeni bir talimat verdiği de duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

BAKAN IŞIKHAN, MAAŞ ZAMMI İÇİN EKİM AYINI İŞARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş zammı için Ekim ayını işaret etti. Balan Işıkhan, konuyla ilgili söz verdiklerini ve meclis açılır açılmaz gerekenin yapılacağını söyledi. Işıkhan, Ocak 2024 için de gereken çalışmaların şimdiden başladığını söyledi.

Emekliler, memurlara verilen 8077 TL seyyanen zammın kendilerine de verilmesini istiyor. Emekli memurlar ve çalışan memurlar arasında maaş yönünden ciddi bir farklılık meydana geldi. Bu farklılık nedeniyle pek çok memur, emekli olmak istemiyor.

Antalya'da İhracatçılar Kaybını Doğu Ülkeleriyle Kapatmaya Çalışıyor Antalya'da İhracatçılar Kaybını Doğu Ülkeleriyle Kapatmaya Çalışıyor

“MAĞDUR HİSSEDEN TÜM KESİMLERİN GÖNLÜNÜ ALACAĞIZ”

Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarda bütçe şartlarında iyileşme oldukça zammın tekrar gözden geçirileceğini belirtmişti. Erdoğan, mağdur olan tüm kesimlerin gönlünü alacaklarını da ifade etmişti.

Merkez Bankası, yılın ikinci yarısı için zam oranı tahminini %31,92 olarak açıklamıştı. Bu nedenle emeklilere yapılacak zam oranının da bu seviyelerde olması bekleniyor. Emekli Sandığı için %25,92 oranında bir artış öngörülüyor. Ancak memur emeklileri için toplu sözleşme zammı da söz konusu olacak. Böylece memur emeklilerinin alacağı zam tutarı daha da artacak.

Editör: Can KISA