Alanya’da ekmeğin 2 TL olmasının ardından Yedi Gün Haber olarak halkın görüşlerini aldık.

Ekmek zammına geniş bir açıdan bakılması gerektiğini vurgulayan ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Ekmeğin 2 TL olmasından ziyade ekmeğin tarladan başlayıp sofralara gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini ve ne gibi maliyetlerin olduğundan bahsederek 2 TL gibi bir ücretin bile ekmek için az olduğunu görürüz. Çiftçinin buğdayı toplamasından başlayarak verdiği emeği, traktörüne aldığı yakıtın ücretinin ne kadar olduğunu düşünürsek ekmeğin maliyeti 2 TL’yi geçiyor. Ekmek 5 TL,10 TL hatta gerekirse 20 TL gibi bir ücrete satılması gerekiyor bu hesapla.

“BİR EKMEK USTASI’NIN MALİYETİ 10 BİN TL”

Ekmek üretimi için fırında çalışan kalifiyeli bir ekmek ustasının fırın sahibine maliyetinin ne kadar olduğunu biliyor muyuz? Bir ekmek ustası asgari ücret gibi bir maaşla çalışmaz. O usta en az 5 bin TL gibi bir ücretle çalışır. Bu fiyatın dışında ise fırıncının personel için yaptırdığı sigortası ile diğer işlemleri yaptırmasının ardından bir ekmek ustası için ödenen tutar 10 bin TL’yi buluyor. Yani zam yaptı diye fırıncıya ona buna kızamayız. Baştan itibaren bu iş çözülmeli.” dedi.

“BİZ BIKTIK ONLAR BIKMADI”

Mustafa Kerim isimli bir vatandaş ise ekmek zammına büyük tepki göstererek, “Biz zamlardan bıktık, onlar zam yapmaktan bıkmadı. Alım gücümüz her geçen gün düşüyor. Pandemi diye her yapılana tamam dedik ama bu kadarı fazla.” dedi.

Türkiye’de 1 günde kaç ekmek üretiliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bizzat Açıkladı! ‘’Temmuz Ayında Masaya Yatıracağız’’ Cumhurbaşkanı Erdoğan Bizzat Açıkladı! ‘’Temmuz Ayında Masaya Yatıracağız’’

Türkiye’de 1 günde ortalama 100 milyona yakın ekmek üretimi yapılıyor. Fakat üretilen bu ekmeklerin nerdeyse yüzde 10’luk kısmı ise israf ediliyor.