Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan aday memurluk sürecini başarıyla tamamlayan ve asaleten devlet memurluğuna atanmaya hak kazanan Kur’an kursu öğreticisi Serap Sabancılar’ı müftülük makamında tebrik etti.

Devletimize ve milletimize hayırlı olsun temennisinde bulunan ve yeni görevinde başarılar dileyen Müftü İlhan, Kur’an kursu öğreticisi Sabancılar’a göreviyle ilgili çeşitli hususlarda tavsiyelerde bulundu.

Müftü İlhan ayrıca aday memurluk sürecinde temel ve hazırlayıcı eğitimini tamamladığına dair katılım belgesini Sabancılar’a takdim etti.

MÜFTÜ İLHAN: “HERKESİ KUR’AN-I KERİM ÖĞRENMEYE DAVET EDİYORUM!”

Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “Haydi Türkiye, Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla çevrimiçi Kur’an-ı Kerim öğrenme seferberliği başlattığını bu vesileyle Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen herkesi kayıt yaptırmaya davet ettiğini belirtti.

Kur’an-ı Kerim öğrenme seferberliği hakkında bilgi veren Müftü İlhan şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde din hizmetlerini aralıksız sürdüren Diyanet İşleri Başkanlığı, “Haydi Türkiye, Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla “Uzaktan Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı” hazırladı. Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan çevrimiçi eğitim programı, 8 hafta boyunca devam ediyor. Haftalık 6 saatten oluşan program, haftada 3 gün ve günde 2 saat olarak uygulanmaktadır. Programa başvurular, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmî internet sitesi olan www.diyanet.gov.tr üzerinden alınmaktadır.

Görme ve işitme engelli vatandaşlarımızın da başvurabileceği uzaktan Kur’an-ı Kerim eğitim programına, 14 yaş ve üzeri bütün vatandaşlar katılabilmektedir.

Vatandaşlarımız; https://dibbys.diyanet.gov.tr/ehys/OgrenciKursBasvuru.aspx bağlantısını kullanarak kolaylıkla kayıt yaptırabilirler.”