Sözcü Gazetesi’nden Deniz Ayhan yaptığı haberde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin Kestel Yerleşkesine 1 milyon 679 bin TL’ye kapı yaptıracağını açıklamıştı. Haber; Alanya  ve Antalya’da geniş yankı uyandırdı.

İHALE BİLGİLERİNE ULAŞILDI

3.5 ayda bitirilmesi planlanan kapının ihale bilgileri ise bu haberi doğruladı. İhale bilgilerine göre; ihalede en yüksek teklif 1 milyon 782 bin TL, en düşük teklif ise 1 milyon 679 TL olarak açıklanmış. Yaklaşık maliyetin 1 milyon 858 bin TL olduğu belirtilen ihale bilgilerinde sözleşme tarihi ise 11 Haziran 2021.

İŞTE DETAYLAR

Yerleşke girişine yapılacak çift çerçeveli ve iki bölmeli kapıda ince esnek doğal taş panel kaplama kullanılacak, koyu füme mermer ve çift başlı kartal figürü de konulacak. Ayrıca kapının güney cephesine güvenlik kulübesi de yapılacak. Kapının iki tarafında da “Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi” yazacak. Proje 100 gün içerisinde tamamlanacak.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Pandemi döneminde ekonomik olarak kötü günler geçirilirken yapılan bu ihale vatandaşları da isyan ettirdi. Bazı vatandaşların konuyla alakalı yaptıkları yorumlar şu şekilde:

Alanyalı Miniklere Rektör Türkdoğan’dan Müjde!  Çocuk Üniversitesi Geliyor Alanyalı Miniklere Rektör Türkdoğan’dan Müjde! Çocuk Üniversitesi Geliyor

Mehmet Kanat: Bu milletin parasını birileri cebini dolduracak diye boş şeylere harcarlar. Olmayan cihaz alınsın, olmayan doktor alınsın. Faydalı şey için harcasalar olmaz mı? Gelen hastayı Antalya’ya sevk ederler, başından salı verirler.

Hüseyin Taş: Yazıklar olsun.

Hüseyin Gök: O kişiler cebinden verecek olsalar kapıya gerek yok, herkesin girip çıktığı yer kapıyı ne yapacaksın derler.

Mustafa Akgedik: Hangi yandaş müteahhit yapacak acaba?

Oben Yüce: Okuyamayan insanlar var.

Turgut Yücel: Üniversitenin sanki akademik başarısı var.

Veli Coşkun: Demek ki para var harcıyorlar.

Nuri Sarıtaş: Yağı çok olan her yerine sürer. Vatandaş işsiz, aç gezer bunlar kapı derdine düşmüş. Ben yayla evime sıradan bir demir kapıyı yaptırmak için 6 ay düşündüm, zor yaptırdım 800 TL’ye. Bizden sorma ver vergisi alınsın, onlar yesin. Bu yapılacak olan kapıdan kaç kişinin cebine para girecek? İnsanların aklıyla oynamasalar keşke.

Ayhan Yiğit: Hiç bir kapının maliyeti bu kadar tutmaz. Eğer kapının kilidi ve kolu altındansa belki tutar. bir ev fiyatı 450.000 TL. Tabi para milletin olunca harcaması da kolay olur elbet. Ben sadece pes doğrusu diyorum.

İbrahim Karaduman: Binayı kaç paraya yaptırdınız? Allah’tan korkun, babanızın parası mı? Hangi millet istiyor o kapıyı. 1 milyonu direk cebinizden, o paranın ben yarı fiyatına yapayım.

Yaşar Bayazıt: Yapılan çok şeye en güzel örnek. Hadi görün işte.

Sebahattin Durkut: Kapı bu kadarsa, ya üniversiteyi yeniden yaptırsa ülke bütçesi yetmez.

Muhittin Güler: Yazıklar olsun diyorum başka da bir şey demiyorum.

Ozan Soydan: Şu yapılan yorumlara bakın. İnsanların ne güveni kalmış, ne de beklentisi. Rant olmayan kurum mu kaldı? Yazık, günah, devlet malı kutsaldır ama ticarethane olmuş resmen.

Mukadder Fırat: Çok ama çok gereksiz.

Nevzat Nursen Gür: Çok lazımdı, Allah’ım sen bunlara akıl ver.

Mustafa Çakar: Gerçek olamaz, gerçekse bu işin sorumlusu orada durmamalı.

Ali Andıç: Sizinde kapınızında… Rabbim tez zamanda cezanızı versin. Bugün yine 3 tane yavrucak para bulamadığı için SMA’dan dolayı vefat etti. başımıza taş yağsa az.

Zehra Kılıç: İtibardan ödün vermeyiz, ayranımız yok içmeye.