Alanya’da esnaflık yapan Feza Akay çok güzel bir kampanya başlattı. Kendi dükkanın önüne kitap rafı koyan Akay, “al götür, oku getir” kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında vatandaşlar kitapları ücretsiz olarak alıyor, okuyup geri getiriyor. Adeta bir kütüphane mantığı ile vatandaşlara kitap dağıtan Akay, Yedi Gün Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

“Her yaştan herkesin okuması için kitapları, dergileri toplayarak maddi olarak hiçbir beklenti olmadan açık kütüphane kampanyası başlattım.” diyen Akay, “Sergideki kitaplar okunduktan sonra, ilave kitap, dergi ve benzerleri ile birlikte geri getirilirse kütüphane her geçen gün daha da gelişmiş olacak. Şimdilik açık raf şeklinde olan kütüphanemin yağmur, toz vs hava koşullarından etkilenmemesi için camlı dolaplar olması daha iyi olacağından dolap konusunda da yardım bekliyorum. Her şeyi ellerindeki cep telefonundan okuyup öğrenmeye çalışan, bilgi kirliliği içinde kaybolan,  özellikle çocuk ve gençlerin, matematik, fizik, kimya gibi derslerini bile anlamaları için önce Türkçelerini geliştirmeleri bunun içinde kitap okumaları gerektiğine inanıyorum.  Kitapların sayfalarına dokunulunca kelimelerin hafızaya yerleşmesi daha kalıcı olmaktadır. Çeşitli yarışma programlarında görüyoruz ki, diplomalar önemli değil, genel kültürü olan kişiler daha başarılı olmakta.

İnsanın önce kendini sonra çevresini ve dünyayı tanıması için ufkunun açık olması bunun için de ülke ve dünya yazarlarını tanımaları gerekmektedir. Bu amaçla okunmuş ders kitapları, ansiklopediler, dergiler vb. lerinin tarafıma ulaştırılması durumunda tüm mahallelerde açık kütüphaneyi yaygınlaştırmayı hedefliyorum. Böylelikle hem toplumsal yardımlaşma hem de kültür paylaşımı sağlamaya destek olacağım için okuma kampanyası için destekleri bekliyorum.” dedi.

Akay’ın kampanyası Kızlarpınarı Mahallesi Durmalar sok. No:21/a adresinde… TEL: 0532 254 55 18