Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanlığı, Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Alanya Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü Müdürlüğünce düzenlenen Arı Yetiştiriciliği Kursu’ndan başarıyla mezun olan kursiyerlere arı kovanı hediye etti. Arıcılığın desteklenmesi, ekolojik dengenin sağlanması ve doğal aşılama işlevinin yükselmesi amacı güden çalışma için Alanya Belediyesi Oba Park ve Bahçeler Müdürlüğü şantiyesinde tören düzenlendi. Mesleğe yeni başlayacak arıcılara Başkan Yücel tarafından ücretsiz arı kovanı dağıtıldı.

Alanya’da Gazzeliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı Alanya’da Gazzeliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

BAŞKAN YÜCEL: “GEÇTİĞİMİZ YILLARDA 3 MİLYON MALİYETLE 2400 KOVAN DAĞITTIK”

Kovan dağıtım töreninde konuşan ve “Alanya Belediyesi olarak sosyal projelerle her zaman vatandaşımızın yanındayız” diyen Başkan Yücel, “Ülkemizdeki diğer belediyelere örnek olan sosyal yardım projelerimize her gün bir yenisini ekliyoruz. 2021 yılında Yerel Kalkınma Projemizi hayata geçirmiştik. Arı üreticilerimizi desteklemek, ülke ekonomimize katkı sağlamak, aynı zamanda sebze ve meyve üreticilerimizin verimini arttırmak amacıyla bugüne kadar arı üreticilerimize maliyeti 3 milyon TL’yi aşan bir destek sağladık.  Arıcılar Birliği ile geliştirdiğimiz proje kapsamında birliğe kayıtlı 400 arıcımıza toplam 2 bin kovan dağıtmıştık. Aynı zamanda 2 yıl önce yaşadığımız büyük yangın afetinden sonra Güzelbağ mahallemizdeki yangından etkilenen arı üreticilerimize de 400 adet kovan dağıtımı gerçekleştirmiştik” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “ÜRETİCİLERİMİZE DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Başkan Yücel konuşmasını şu sözlerle noktaladı: Biliyorsunuz ki arı kovanları sadece arıcıya değil, ekolojik dengeye yani meyveye, sebzeye, doğadaki hayvanlara ve hayatın daim olması için yapılan en büyük yatırımlardan birisidir. Eskiden hep kovanlarımız 10’luk olurdu. Teknolojinin gelişmesi ile 20’lik büyük kovanlar çıktı. Yani biz burada ikişer kovan değil, dörder kovan dağıtmış oluyoruz. Ücretsiz dağıttığımız kovanların üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Üreticilerimizi yeni projelerle desteklemeye devam edeceğiz.”

“ADEM BAŞKAN HER ZAMAN DESTEKÇİMİZ OLDU”

Antalya Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Yücel Turan da, “Bugün burada 134 kursiyere 268 kovan dağıtımı yapılıyor. Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Alanya Arıcılığın başkenti konumunda. Bunda Başkanımızın payı çok büyük. Biz kendisinden bugüne kadar hiçbir şey istemedik. Ama kendisi bize çok büyük destekler veriyor. Pandemide bizi yalnız bırakmadı şimdi yine yanımızda. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BAŞKANIMIZIN ÖNDERLİĞİNDE GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ”

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ise, “Adem Başkanımızın tarıma, kırsala vermiş olduğu katkılar, destekler gerçekten saymakla bitmez. Her dönemde biz üreticilerimize sahip çıkmıştır. Özellikle kuraklık döneminde tanker hizmetiyle kırsaldaki üreticilerimize çok katkı sağladı. Yaylalarda fide desteğiyle hep yanımızda oldu. Bugün de gerçekten Türkiye’de tek diyebileceğimiz, 14 dönüm açık alanda 10 dönüme yakın da kapalı alanda olacak şekilde Elikesik’te hobi bahçesini hayata geçiriyor. Daha saymakla bitmez. Arıcılık çok önemli tropikal meyvelerin tozlanması için önemli. Orman yangınları ekolojik dengeyi çok bozdu ve dengenin geri gelmesi için çalışan bir Başkanımız var. İnşallah Belediye Başkanımız önderliğinde böyle güzel organizasyonlarla birliğimiz daim olur. Teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZIN DESTEKLERİ ÇOK BÜYÜK”

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar da, “Alanya’da 29 bin 217 kovan ile aktif bir şekilde şu anda tozlanma yapılıyor Yaklaşık 300 üreticimiz de arıcılık yapıyor. Ayrıca dışarıdan 500 gezgin arıcı ağırlıyoruz. Arıcılarımıza yüzde 50 hibe desteği de veriyoruz. Belediye Başkanımıza bu anlamda destekleri için çok teşekkür ediyorum. Bizlere, çiftçilere, arıcılara olan destekleri çok büyük. Bizler de kurslarımıza devam edeceğiz, arıcılarımızın sayısını artıracağız” ifadelerini kullandı.

“BAŞKAN YÜCEL HER MESLEK KOLUNU DESTEKLİYOR”

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ise şu sözleri kullandı: “Bu yıl 134 kursiyerimize belge verdik. Bizden talep olduğu takdirde halk eğitim merkezimiz ile bu kursları açmaya hazırız. Başkanımız sağ olsun tüm meslek örgütlerini, üreticileri destekliyor. Arıcılarımız da bundan en çok nasibini alan meslek kollarından birisi. Kovanlarımız üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Arıcılar Birliği Başkanı Yücel Turan Başkan Yücel’e üreticilere desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Akabinde ise kovan teslim törenine geçildi. Başkan Yücel, üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunurken ilerleyen süreçte desteklerinin de devam edeceğini söyledi.