Alanya Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantının son kısmında İYİ Partili Fikret Arık söz aldı.

Fikret Arık konuşmasında, “Birkaç ay önce Oba Sahili ile ilgili Belediye bir düzenleme yapmak istedi. O zaman grup sözcülerini çağırdınız bilgi verdiniz, teşekkür etmiştik. Akabinde biz meclis üyeleri olarak olay mahaline gittik. Fen İşleri Müdürümüz Özgür Bey bize orayla ilgili bilgi verdi. Daha sonra bize şöyle bir ifadede bulunuldu. Dendi ki ‘sizlerin katkıları alınıp bir proje oluşturulacak. Bu proje sizlerin bilgisine sunulacak’ diye ifade edildi. Dün taş döküldüğünü gördük ve bunun üzerine sorduk. İhalesinin yapıldığı ile ilgili bize bilgi verildi. Biz beklerdik ki; projenin hazırlanıp bizim de katkımız olur mu diye beklerken, böyle oldu. Bizim düşüncemizi daha önce söylemiş ve yeşil alanın yok edilmemesi gerektiğini belirtmiştik. 3-4 milyonluk bir kamu yatırımı var orada. Onun heba edilmemesi adına endişelerimizi ifade etmiştik. Bugün gelinen noktada projenin ne olduğunu bilmiyoruz. Yeşil alanın yok edilip edilmeyeceği ile ilgili bir bilgimiz yok. Yok edilmezse memnun oluruz. “ ifadelerini kullandı.

“SİZİN NE TARAFTAN BAKTIĞINIZ ÖNEMLİ”

Başkan Yücel Fikret Arık’ın açıklamasına yanıt vererek, “Tabi ki siz ne taraftan dinlediniz, ne taraftan baktınız o önemli. Biz o günkü toplantımızda grup temsilcisi arkadaşlarımızla dedik ki; Biz burayı ilk önce istinat duvarı olarak yapacağız, üstteki projemizi de ona göre planlayacağız, onu da paylaşacağız dedik. Bizim şu anda yaptığımız ihale sadece istinat duvarı ve genişletme ile ilgili. Zaten kumsala değmiyor. Kuzeyle ilgili ise yeni yapacağımız ulaşım planlamaları ile 6 ay içerisinde bitirip seneye bu caddeyi hazır etmek. Bizim o günkü söylemimiz aynıydı. Şimdi de aynı. Üzerinde herhangi bir oynama yapmıyoruz. Tabi bu sizin ne taraftan baktığınıza bağlı.”

“BUNU ART NİYET OLARAK ALGILARIM”

Fikret Arık’ın yeniden söz alması üzerine konuşan Başkan Yücel, “Tabi ki muhalefetlik etmek, tenkit etmek en güzel şeydir. Doğal bir haktır. Biz de her konuşmamızda tenkitlerden güç alırız, önerilerden güç alırız dedik. Bize ne kadar tenkit edilirse bizde o kadar güçleniriz ve o kadar da işimize sahip çıkarız deriz ama biz o gün sadece istinat duvarı ile ilgili konuştuk. Sizde gelip ya orada bir şey yapılıyor ama bizimle paylaşılmadı derseniz ben bunu art niyet olarak algılarım. Yine de teşekkür ederiz. Ben grup sözcüsü arkadaşlarımız çağırdığımızda bir kez de size anlatın derseniz size de anlatalım.” dedi.

Fikret Arık’ın “Ben sizin yönetim anlayışınıza saygı duyuyorum” demesi üzerine Başkan Yücel, “Öyle diyorsunuz ama sonra bizimle paylaşılmadı diyorsunuz. Lütfen, tartışmaya girmek istemiyorum.” dedi.