İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı, “Sağlık için hepimiz için” sloganıyla gerçekleştirilen Koronavirüs denetimi Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindeki heyetle birlikte Işıklar Caddesi’nde yapıldı. Antalya’nın işlek yerlerinden olan Işıklar Caddesi’ndeki işyerlerinin denetiminde Vali Yazıcı’ya, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan eşlik etti.

VAKALAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

Pandemi döneminde vakaların kontrol altına alınabilmesi ve azaltılması adına denetim ekiplerinin her noktada çalıştığını belirten Vali Yazıcı, eylül ayındaki vaka artışından sonra Antalya’nın düşüşe geçtiğini vurgulayarak, “Şükürler olsun ki Antalya da Eylül ayındaki yükselişten sonra tekrar düşüşe geçtik. İnşallah kötü durumdan, bu salgından tüm dünya ve ülkemiz yakın zamanda kurtulur. Aşı ile ilgili çalışmaları takip ediyoruz. İnşallah en yakın sürede aşı ve ilaç bulunup bu virüsten hep birlikte kurtuluruz” diye konuştu.

15 MİLYON TL CEZA KESİLDİ

Vali Ersin Yazıcı, Mart ayından bu yana kuralların ihlal edilmesiyle yaklaşık 15 milyon TL ceza uygulandığını belirterek, “İhlallerle ilgili cezalar uygulanıyor. Ceza uyguladıklarımızın tahsilatlarına başlanıyor. Kurallara uymamak, kurallara uyan insanları ve bizi üzüyor. Biz kimseye ceza kesmek istemiyoruz ama kesilen cezalar tahsil edilecek. Mart ayından bu yana 15 milyona yakın ceza uygulandı” ifadelerini kullandı.

“REHAVETE KAPILMAMALIYIZ”

Antalya’daki işletmelerin Koronavirüs kullarına uyduğunun altını çizen Vali Yazıcı, özellikle gıda maddesi satan işyeri sahiplerinin hassas çalıştıklarını vurguladı. Yazıcı, “Kurallar değişmedi. Pandemide Antalya olarak farkındalık yarattık ama rehavete kapılmadan aynı hassasiyetle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına eksiksiz uymalıyız. Denetimlerin amacı tüm Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da farkındalık yaratmak. Bu amaçla bugün yaptığımız denetimlerde cadde üzerindeki işyerlerine ve işletmelere uğradık. Özellikle gıda maddesi satan işyeri sahiplerine kurallara uydukları ve gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum. Eğer bu basit kurallara dikkat edersek vaka sayılarımızın düşeceğine inanıyorum” diye konuştu.

İZOLASYON TAKİBİ

Son olarak izolasyonda olan kişilerin takiplerinin yapıldığının ancak kurallara uymayan kişilerin ihbar hattı üzerinden bildirilmesi gerektiğinin altını çizen Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Bu konuda vatandaşlarımızın desteği çok önemli. Vatandaşlarımızdan izolasyona uymayan pozitif ya da temaslı vatandaşlarımızı, ihbar hattı üzerinden bize bildirmelerini rica ediyorum. İhbar hatlarının iyi çalışması, takibi daha da kolaylaştırıyor. İzolasyon takibi ile olumlu sonuç alma oranımız arttı” dedi.