Meclis toplantısında, üyelerin verdiği önerge ile Konaklı ve Mahmutlar’da yer alan ALTSO irtibat ofisleri de gündeme alındı.

Bir önceki ALTSO Başkanı, Alanya Belediye Başkan Adayı Mehmet Şahin döneminde açılan ve bölge esnafına büyük katkısı olan ofislerin parasızlıktan kapatılacağı ortaya çıktı.

Mehmet Şahin döneminde hiçbir sorun çıkarmadan çalışan, gelir gider dengesine etki etmeyen ofislerin durumu masaya yatırıldı.

ALTSO’dan yapılan açıklamada, açıldığı günden bu yana ofislerde yapılan hizmetlerin maliyet/fayda analiziyle değerlendirildiği, ofislerin mevcut yapısıyla devam etmesinin mümkün olmadığı konusunda görüş birliğine varıldığı belirtilirken, yapılan oylamada; meclis üyelerinin tamamı ofislerin kapatılması yönünde oy kullanarak, oy birliği ile ofislerin kapatılmasına karar verildi.

Göreve geldikten hemen sonra aidat ücretlerine rekor zam yaparak üyeler üzerinde soğuk duş etkisi yaratan Eray Erdem yönetiminin bu son kararı bu kez de Konaklı ve Mahmutlar esnafında adeta şok etkisi yarattı.

Başkan Erdem’den Cuma Pazarı Esnafına Ziyaret Başkan Erdem’den Cuma Pazarı Esnafına Ziyaret

Ofislerde verilen çok az sayıda hizmetin tamamına yakınının internetten temin edilen belgeler olmasının da alınan bu kararda etkili olduğu ileri sürüldü.

Başkan Erdem, mecliste yaptığı konuşmada, yabancılara ikamet izninin sınırlandırılması ile ilgili yaşanan sorunların çözümü için Ankara çıkarması yaptıklarını ifade ederek, “Yabancılara taşınmaz satışı ve ikamet sorunlarının giderilmesi için MÜTBİR, ALSİAD ve Emlak Profesyonelleri Derneği ile birlikte hazırladığımız sorunlar ve çözüm önerilerini Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Eski Bakanımız, Antalya Milletvekilimiz Mevlüt Çavuşoğlu’na ilettik ve destek istedik” dedi.

TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ ve Oda-Borsaların desteğiyle Yap-İşlet-Devret yöntemiyle modernize edilen Türkiye ile Yunanistan arasında bulunan Pazarkule Gümrük Kapısı ile TOBB ve UMAT GTİ’nin katkılarıyla yapılan İpsala İbrahim Girgin TIR Parkı’nın açılış töreni ile ilgili de bilgiler aktaran Başkan Erdem, “Açılış töreninde bir araya geldiğimiz Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na yabancıların yaşadığı ikametgâh sorunu başta olmak üzere çözüm bekleyen konularda sektör raporumuzu sunduk” dedik.

Başkan Erdem ayrıca, özel sağlık kuruluşları ile ALTSO üyeleri için imzalanan indirim protokolü, ALKÜ ile imzalanan ‘Diploma Sizden, İş Bizden’ protokolü başta olmak üzere yönetim faaliyetleri ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi.