Türkiye Sırbistan 2023 CEV Avrupa Şampiyonası final maçı bu akşam 21.00'de başladı. İlk seti Filenin Sultanları 27-25 kaybetti. İkinci sette ise 21-25 üstünlüğümüz vardı. Üçüncü sette Sırbistan geriden gelerek seti 25-22 aldı. 4. sette Milliler geri döndü ve seti 22-25 kazandı. Son sette Filenin Sultanları 13-15 kazanmayı bildi ve şampiyon oldu.

Alanyaspor Oba'da Gol Oldu Yağdı! Avrupa İddiası Devam Ediyor Alanyaspor Oba'da Gol Oldu Yağdı! Avrupa İddiası Devam Ediyor

ŞAMPİYONLUK SONRASI KİMLER NE MESAJ VERDİ

Alanya Belediyesinin Atatürk Anıtı'nda kurduğu dev ekranda binlerce kişi mücadeleyi izledi. Şampiyonluk sonraso Alanya'da sevinç çığlıkları yükseldi. Bir grup sevincini konvoyda kutladı. İşte mesajlar...

İlk mesajı atanlardan birisi de Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel oldu. Yücel, "Tebrikler Filenin Sultanları Avrupa Voleybol Şampiyonası Finali'nde Sırbistan'ı muhteşem bir geri dönüşle 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Filenin Sultanları'nı tebrik ederim. Omuz omuza, şampiyonluk coşkusunu yaşamak üzere Atatürk Anıtı önünde oluşturduğumuz alana gelen binlerce vatandaşımıza teşekkür ederim." dedi.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan'da, "Bugün tek yürek olduk. 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol şampiyonasında Sırbistan'ı yenerek Avrupa Şampiyonu olan Milli Takımımız Filenin Sultanlarını kutluyorum. Bu gururu bizlere yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Türkiye Avrupa Şampiyonu." ifadelerini kullandı.

Alanya Kaykamı Dr. Fatih Ürkemezer de, "Avrupa Şampiyonu olan Voleybol Kadın Milli Takımımızı kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılında bize bu gururu ve mutluluğu yaşatan Filenin Sultanları...Tebrikler"

Editör: Can KISA