Hekimler Birliği Sendikası önderliğinde sağlık çalışanlarının sağlık hizmetleri sırasında yaşadığı olumsuzluklardan dolayı sağlık alanında hizmet eden 21 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ile birlikte yeni bir platform kuruldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) yaptığı açıklamada, 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma kararı aldı.

SABİM Platformu yaptığı kamuoyu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘’HEKİM BİRLİĞİ SENDİKASI  önderliğinde ;Sağlık alanında  hizmet sunan 21 STK ile birlikte sağlıkta yaşanan  olumsuz işleyişe "DUR" diyebilmek ve üyelerimizin her türlü hak hukuk mücadelesinde  çok daha etkili olabilmek için kısa adı  "SABİM" olan  “Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu”nu oluşturduk. Hekimlere, sağlık çalışanlarına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

 Hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan her türlü haksız, hukuksuz eylemin karşısında duracak etkili ve uzun süreli ortak eylemselliklerle üyelerimizin hakkını aramaya devam edeceğiz.

Etki sahibi olan bizlere yetki verilmesi için tüm hekim ve sağlık çalışanlarını SABİM çatısı altında verilecek ortak mücadeleye davet ediyoruz .

Alanya EAH’de Daha Önceden Yoktu! Çocuk Nöroloji Uzmanı Atandı Alanya EAH’de Daha Önceden Yoktu! Çocuk Nöroloji Uzmanı Atandı

SABİM Platformu olarak 1 -2 Ağustos 2023 tarihlerinde İŞ BIRAKIYORUZ

Toplu sözleşme masasında, hekim ve sağlık çalışanları lehine alınacak kararlarla, saha eylemlerine gerek kalmadan çözüm bulunmasını, aklın ve vicdanın gereği olarak görüyor ve önemsiyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.’’

SABİM’den basın açıklaması daveti

Hekimler Birliği Sendikası Antalya Şubesi yöneticisi ve Alanya Temsilcisi olan Uzman Doktor Mehmet Ulusan, 1 Ağustos Salı günü saat 10.30’da Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nin önünde bir basın açıklaması yapacak. SABİM Platformu , tüm basın mensuplarını davet etti.