Alanya’da 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda yaklaşık 63 bin öğrenci örgün eğitime başlayacak. Bu yıl ilçede 5 bin 304 birinci sınıf öğrencisi ilk kez eğitime başlayacak. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, mezun olan 4 bin 785 öğrenciden 2 bin 45'inin meslek lisesine kayıt olduğunu açıkladı.

Alanyalı Miniklere Rektör Türkdoğan’dan Müjde!  Çocuk Üniversitesi Geliyor Alanyalı Miniklere Rektör Türkdoğan’dan Müjde! Çocuk Üniversitesi Geliyor

Yılmaz, “Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) ve MESEP kayıtları devam ediyor. Anadolu liselerine genellikle takdir alabilen öğrenciler yerleşirken nadiren de olsa teşekkür alan öğrencilerimiz de yerleşti. Meslek liselerimizi ise hem takdir alan hem de teşekkür alan öğrencilerimiz tercih etti. An itibarıyla meslek liselerimizin doluluk oranının yüzde 95'in üzerinde olduğunu görebiliyoruz. Söz verdiğiniz gibi en kısa süre içerisinde, sektörün nitelikli eleman ihtiyacını meslek liselerimiz ve mesleki eğitim merkezlerimiz tarafından karşılayacağız” dedi.

Editör: Can KISA